Gelibolu’da hayvancılık işletmelerini incelediler

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gelibolu ilçesindeki hayvancılık işletmelerini ziyaret ederek, üreticilere yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları düzenledi. Yeni destekleme modeli ve salgın hastalıklarla mücadele gibi konulara dikkat çekildi.

280

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gelibolu ilçesindeki hayvancılık işletmelerini ziyaret ederek üretim süreçlerini yerinde inceledi ve üreticilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenledi. Ziyaretler kapsamında Kalealtı Köyü’nde Genç Çiftçi Projesi'nden faydalanarak faaliyet gösteren Recep Güngör'ün işletmesi ve Şadıllı Köyü’nde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan Reyhan İşlek'in işletmesi ziyaret edildi. Ayrıca Evreşe Beldesi’nde faaliyet gösteren Eta Besicilik Damızlık Koyun Çiftliği’nde de incelemelerde bulunuldu.

Ziyaretler sırasında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri Süleymaniye Köyü’nde muhtarlar ve yetiştiricilerle bir araya gelerek, gelecekte yapılacak projeler ve üretim süreçleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantılarda üreticilere, yeni destekleme modeli, üretim planlaması, ari işletmeler, aşılama ve küpeleme, salgın hastalıklarla mücadele ve belgesiz hayvan hareketlerine karşı alınması gereken önlemler konusunda kapsamlı bilgiler verildi. Ayrıca, hayvanların kayıt ve sevk işlemleri üzerine de bilgilendirme yapıldı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş