havadurum

Gelibolu’da çıkan yangının ilerleyişini sağanak yağış durdurdu (Güncellendi)

Gelibolu ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, hızla yayılarak büyüyor. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediyor.

2371

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinin Ilgardere mevkisinde, bilinmeyen bir nedenle orman yangını başladı. Yangın, hızla büyümesi nedeniyle endişe yaratırken, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine yönlendirildi. Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle yayılan yangına müdahale etmek amacıyla havadan ve karadan önlemler almaya devam ediyor. Ekipler, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale etmeyi sürdürüyor. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş yangın hakkında açıklamalarda bulundu.

Komşu illerden takviye ekipleri alana geliyor

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Pazarlı köyünde devam eden yangın söndürme operasyonunu incelemek üzere sahaya geldi. Vali Aktaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, il genelinde görevli ekiplerin yangınla mücadele çalışmalarını sürdürdüğünü ve aynı zamanda komşu illerden talep edilen takviye ekiplerin bölgeye yaklaştığını belirtti.

Vali Aktaş yangınla ilgili konuştu

Vali Aktaş “Yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef hızla büyüyor. Rüzgar çok şiddetli, önlemeye çalışıyoruz. Sizin aracılığınızla vatandaşlarımızı uyarıyoruz, teyakkuzda olmalarını istiyoruz. Boşaltılan tek köy var. Pazarlı köyü tedbir amaçlı boşaltıldı. Jandarmamız da bölgede, çevrede güvenlik önlemi alıyor. İnşallah kısa sürede durdurmayı başarırız” ifadelerine yer verdi”

Sağanak yangını etkiledi

Gelibolu'da öğlen saatlerinde etkili olan yangınla mücadele sürüyor. Gelibolu’da çıkan orman yangınına, doğal bir müdahale geldi. Şiddetli yağış, yangının ilerlemesini engelledi ve ekiplerin çalışmasını kolaylaştırdı. Sağanak, yangının ilerlemesini engellerken yangının kısa süre içerisinde kontrol altına alması bekleniyor.

(AA)

Paylaş