havadurum

Gelibolu Belediyesi ÇOMÜ ilişkilerini değerlendirecek

Gelibolu Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan toplantısında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile görüşmek üzere oluşturduğu meclis üyelerinden oluşan komisyon Belediye Başkanı Özacar ile birlikte bugün bir basın toplantısı düzenleyecek.

559
Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar ve Gelibolu Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısında ÇOMÜ ile temaslarda bulunmak üzere CHP ve MHP Grubu ile Ak Parti’den oluşturduğu 6 kişilik meclis komisyonu kamuoyuna açıklamalarda bulunacak. Başkan Özacar başkanlığında altı meclis üyesinden oluşan komisyon Belediye Meclis Salonunda bugün saat 17.00’de basın mensuplarına bilgi verip, merak edilen sorulara yanıt verecek. Son meclis toplantısında yapılması kararlaştırılan bu toplantıyla halkın gelişmelerden doğru şekilde bilgi sahibi olmasının amaçlandığı, kapalı bulunan uygulama oteli ile ilgili de üretilen spekülasyonlara cevap verileceği bildirildi. Başkan Özacar ve meclis üyeleri, basın toplantısına tüm siyasi parti, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve halkın katılabileceğini de vurguladılar. Belediye Başkanı Özacar, basın toplantısı ile iki konuya açıklık getirmek olduğunu vurgulayarak, ÇOMÜ Rektörü Laçiner ile yapılan görüşmeyi ve o tarihten bu yana yaşanan gelişmeleri tüm detaylarıyla paylaşacaklarını dile getirdi.
 
Gündemdeki konular
Gelibolu Belediyesi Ekim Ayı meclisinde ÇOMÜ ile ilişkiler kapsamında bir komisyon kurarak ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in ziyaretinde üniversiteye ait uygulama otelinin ruhsat konusu ve Gelibolu’ya bir yüksek okul kazandırılması noktasında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştu. Gelibolu Belediyesi Komisyonu; üniversiteye Gelibolu’da askeri havaalanı bölgesinde 46 dönümlük bir arazinin tahsis edildiğini, üniversitenin Gelibolu’ya yatırım yapması halinde bu yatırımı eldeki imkanlar dahilinde destekleneceğini, öğretim görevlilerinin barınması için 10 dairelik bir Lojman binasının inşasının Belediyece finanse edilebileceğini, ayrıca doğal olarak bölgenin altyapı çalışmalarına da öncelik verileceğini, uygulama otelinin üniversite tarafından işletilmesi yada satılmasına karar verilmesi halinde ruhsat probleminin çözülmesinde Belediyenin gereken desteği vermeye hazır olduğunu bildirmişti. Komisyon üyelerinin Rektör Sedat Laçiner’e yapmış olduğu ziyarette Laçiner; Çanakkale ilçelerine öğretim ünitesi tesisini teminen Kalkınma Bakanlığına sundukları 42 adet proje içinde Gelibolu’nun da bulunduğunu, ancak Gelibolu’ya ilişkin projeye kaynak tahsisinin nasıl ve ne zaman yapılacağı konusunda bir bilgi sahibi olmadığını, bu konuda insiyatifin bakanlığa ait olduğunu, netice itibariyle kendisinin bu konuda “memur” statüsünde olduğunu, kendi tavsiyesinin bina yatırımının Belediye tarafından üstlenilmesi olduğunu, öğrenci kontenjanı yaratılması ve öğretim görevlisi temininde sıkıntının söz konusu olmayacağını, öte yandan, uygulama otelinin ruhsat meselesinin halledilmesi halinde bu taşınmazı işletebilecekleri gibi, satıp yaratılan değerin Gelibolu’ya üniversite binası yapımında da kullanabilmelerinin imkan dahilinde olabileceğini belirtmişti.
Paylaş