havadurum

Geleli Kebabı Tarifi! Geleli Kebabı Nasıl Yapılır? İşte Tüm Detaylar...

Közlenmiş patlıcan ve baharatlarla harmanlanmış kuşbaşı etin mükemmel uyumuyla hazırlanan Geleli Kebabı, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olarak sofralarınıza şenlik katıyor.

570

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Geleli Kebabı, damak zevkinize yeni bir soluk getirecek. Közlenmiş patlıcanın, baharatlarla harmanlanmış kuşbaşı etle buluştuğu bu yemek, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday.

Köz Patlıcanın Sırrı

Geleli Kebabı’nın püf noktası, közlenmiş patlıcanlarda gizli. Patlıcanları közlerken, her birinin eşit şekilde pişmesine özen gösterin. Közlediğiniz patlıcanları soyup, küp küp doğrayarak fırın kabına alın ve üzerine tuz ile sıvı yağ gezdirin.

Etin Mükemmel Uyumluğu

Kuşbaşı eti, kendi suyunu çekene kadar pişirin. Ardından sıvı yağda soğan, sarımsak, domates ve biberleri kavurun. Baharatlar ve salçalı suyu ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Birleşim Anı

Köz patlıcanların üzerine önceden hazırladığınız et soteyi dökün. 200°C fırında 20-25 dakika pişirin. Pişme süresinin sonunda, bu enfes kebabı sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Yanında Ne Gider?

Geleli Kebabı’nı, yanında pilav ve cacık ile servis ederek, lezzetini ikiye katlayın. Ayrıca, yemeğinizi kuzu eti kullanarak daha da yumuşak bir hale getirebilirsiniz.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş