havadurum

Geleceğin teknoloji yıldızları Deneyap Sınavı'nda belirleniyor!

Çanakkale Gençlik Merkezi'nde düzenlenen Deneyap Sınavı-Etkinliği, Milli Teknoloji Hamlesi için geleceğin liderlerini belirliyecek.

674

Çanakkale Gençlik Merkezi'nde heyecan dorukta! Milli Teknoloji Hamlesi'nin temellerini atacak olan Geleceğin Teknoloji Yıldızları, Deneyap Sınavı-Etkinliği ile belirleniyor. Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen bu sınavın ilk oturumu olan Deneyap Uygulama Sınavı başarıyla tamamlandı.

Başarılı olanlar teknoloji atölyelerinde eğitim alacak

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği sınavda, lise grubu öğrencileri bilgi ve becerilerini sergiledi.. Üç aşamadan oluşan sınavı başarıyla tamamlayan adaylar, üç yıl boyunca 11 farklı başlıkta uzman eğitmenler eşliğinde Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacaklar.

Sınavda hangi konular işlendi?

Deneyap Uygulama Sınavı'nda; robotik, yapay zeka, siber güvenlik, havacılık ve uzay teknolojileri, kodlama, elektronik, 3D tasarım, girişimcilik ve inovasyon gibi alanlarda teorik ve pratik bilgiler yer aldı. Adaylar, bu alanlarda edindikleri bilgi ve becerilerini kullanarak çeşitli problemleri çözmeye ve projeler geliştirmeye yönelik görevleri tamamladılar.

Deneyap teknoloji atölyeleri'nde neler olacak?

Üç yıl boyunca Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alacak olan adaylar, alanında uzman eğitmenler tarafından teorik ve pratik eğitimler alacaklar. Teknoloji atölyelerinde verilen eğitimler sayesinde adaylar, seçtikleri alanda bilgi ve becerilerini geliştirmenin yanı sıra problem çözme, eleştirel düşünme, takım çalışması ve girişimcilik gibi yetkinliklerini de kazanacaklar.

Deneyap sınavının amacı yetenekli gençleri keşfetmek

Deneyap Sınavı-Etkinliği, Milli Teknoloji Vakfı (MTV) tarafından düzenlenen ve lise öğrencilerine yönelik ücretsiz bir programdır. Programın amacı, geleceğin teknoloji alanlarında liderlik edecek yetenekleri keşfetmek ve onlara dünya standartlarında eğitim imkanı sunmaktadır.

Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Deneyap Uygulama Sınavı'nın sonuçları, [Tarih] tarihinde Deneyap web sitesi (https://www.deneyap.org/) üzerinden ilan edilecek.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş