havadurum

Geçmişin izinde modern ulaşım

Çanakkale'nin tarihi Gelibolu ve Eceabat arasında yeni bir yolculuk başlıyor! Gelibolu-Eceabat Yolu'nun bölünmüş yol standardına yükseltilmesiyle ulaşım süreleri önemli ölçüde kısaldı. Artık Gelibolu Tarihi Alanı'na hızlı, güvenli ve konforlu bir bağlantı sağlanıyor; seyahat süresi yalnızca 25 dakikaya düştü!

611

Çanakkale'nin Gelibolu ve Eceabat arasında tarihi bir bağ kuran yol, yeni bir döneme giriş yapıyor. Türk milletinin destansı Çanakkale Savaşları'nın geçtiği bu topraklarda, Gelibolu-Eceabat Yolu'nun bölünmüş yol standardına yükseltilmesiyle ulaşım süreleri önemli ölçüde kısaldığı kaydedildi. Artık, Gelibolu Tarihi Alanı'na hızlı, güvenli ve konforlu bağlantılar sağlandığı; seyahat süresi Gelibolu'dan Eceabat'a yalnızca 25 dakikaya düştüğü bildirildi.

Bu 47,5 kilometrelik yol projesi, sadece bir ulaşım hattı değil, aynı zamanda geçmişin izlerini taşıyan bir kültürel mirasın da korunmasına katkı sağlıyor. Gelibolu Tarihi Alanı'nı, şehitlikleri ve anıtları ziyaret etmek isteyenler için kolay ulaşılabilir kılıyor. Üstelik, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne de entegre olan bu yol, toplam beş bin 351 metrelik dört tünelle de ev sahipliği yapıyor. Çanakkale Savaşları'nın destansı anılarıyla dolu Gelibolu Yarımadası’nda yapılan bu yatırımlar geçmişimize verdiğimizin önemin göstergesidir. Yeni yol projesi, tarihi ve moderni harmanlayarak bölgeye olan bağımızı güçlendirerek, gelecek nesillere aktarılacak mirasın değerini bir kat daha attırmış oluyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş