havadurum

Gebe okulumuzda babalar da doğuma hazırlanıyor

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, Gebe Okulu'nda hem anne hem de baba adaylarına doğuma ve ebeveynliğe hazırlık eğitimleri veriyor.

545

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Gebe Okulumuzda, bilinçli bir gebelik süreci geçirmek ve doğum sürecini sıkıntısız tamamlayabilmeleri için hastane uzman ekibi tarafından verilen eğitimlere anne adaylarıyla birlikte baba adayları da katılıyor.

Anne adaylarına yönelik eğitim programı

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; “Uzman eğitimcilerimiz tarafından gerçekleştirilen toplamda 6 modül toplam 24 saat olarak verilen eğitimlerde; egzersiz ve nefes teknikleri yanında anne adaylarının hamilelikleri süresince karşılaştıkları sorunların çözümü, beslenme, hamilelikte gerekli tetkik ve testler, doğum öncesi ve sonrası yaşanan problemler, psikolojik değişimler, doğum ve kasılmalarla baş etme,l ohusalık ve yeni doğanın bakımı, anne sütü ve emzirme gibi önemli konular hakkında bilgilendirmeler yapılırken anne adaylarının sağlıklı bir gebelik, doğum ve lohusalık süreci geçirmeleri amaçlanıyor” ifadelerine yer verildi.

Baba adaylarına yönelik eğitimler

Doğum sonrasında yapılması gerekenler hakkında baba adaylarının da eğitime alındığını vurgulayan devlet hastanesi yetkilileri; “Hafta sonlarında baba adaylarının da eğitime alındığı gebe okulumuzda doğum öncesi, doğum ve doğum sonrasında yapılması gerekenler hakkında eğitim alarak eşlerini yalnız bırakmıyor. Eğitime katılan baba adayları eşleri ile bebek yıkama, bez değiştirme, gaz çıkarma ve endorfin masajı eğitimlerini uygulamalı olarak öğreniyor. Okulumuzda eğitim alanların kendilerini anne ve babalığa hazır hissetmelerini sağlamanın yanı sıra eşler arasında güçlü ilişkiler ile anne adayına doğum sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili eğitimler veriliyor. Gebe Okulu Eğitimlerimize katılmak isteyen anne adaylarımız hastanemiz Doğum Poliklinikleri içerisinde yer alan Gebe Okulumuza başvuru yapmak suretiyle kayıt yaptırabilir veya hastane telefonunda bize ulaşarak bilgi alabilirler” denildi.

·

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş