Gazeteci Fatih Altaylı, Bozcaada'da araçlardan alınan ücreti değerlendirdi

Gazeteci Fatih Altaylı, Youtube kanalında Bozcaada'da araçlardan alınan 200 TL konusunda görüşlerini dile getirdi.

566

Bozcaada'da araçlardan alınan 200 TL konusundaki görüşlerini Youtube kanalında değerlendiren Gazeteci Fatih Altaylı, yaz aylarında binlerce kişinin ziyaret ettiği adada daha iyi hizmet verilmesi için alınan ücretin makul olduğunu dile getirdi.

Bozcaada Belediyesi, sosyal medya hesaplarından Gazeteci Fatih Altaylı'nın görüşlerini paylaştı ve halkı bir kez daha bilgilendirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bu ücretin neden alındığını sosyal medya yoluyla, adada belli noktalardaki tabelalarımızla, afişlerle ve çeşitli yollarla sık sık açıklamaya çalıştık. Gazeteci Altaylı'ya da yorumları için teşekkür ederiz.

Ayrıca bir kez daha belirtmeliyiz ki; alınan bu ücretin "ayak bastı parası" veya "çıkış harcı" olarak tanımlanması gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu video vesilesiyle neden araçlardan 200 TL alındığını yeniden açıklamak isteriz:

Değerli misafirimiz;

* Bozcaada'daki otoparklardan herhangi bir ücret alınmamaktadır.

* Birçok yerleşim yerinde olanın aksine yol kenarına park eden araçlardan otopark ücreti alınmamaktadır.

* Misafirlerimizin merkez içindeki ada sokaklarında rahatça yürüyebilmesi için motorlu taşıtlardan arındırılan trafik uygulaması sebebiyle ek personel istihdam edilmektedir ve bunun ciddi bir maliyeti vardır.

* Ayrıca uygulanan rezervasyon sisteminin sağlıklı yürüyebilmesi için kurulan sistemin bir maliyeti vardır. Dönüş rezervasyon sisteminin kullanılabilmesi için bu sistemin kurulması şarttır.

Tüm bunların karşılığında adamıza gelen araçlardan 03/05/2024 tarihli 36 numaralı meclis kararında revize edilen bütçe raporu ile 200 TL bir bedel alınmaktadır.

Anlayışınız için teşekkür ederiz."

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş