havadurum

Gastronomi Festivali, renkli içeriğiyle beğeni topladı

Çanakkale Belediyesinin de katkılarıyla düzenlenen, yöresel yemekler, etnik mutfaklar ve yerel ürünlerin sergilendiği Çanakkale Gastronomi Festivali, 1-2 Haziran 2024 tarihlerinde Kolin Hotel'de gerçekleşti.

1683

Gastronomi Festivalinde yer alan Çanakkale Belediyesi standı, kentlilerden büyük ilgi gördü. Atalık ve yerel tohumların sergilendiği stantta ayrıca yerel ürünlerin tadımı, coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı ve hatıra fotoğraf alanı yer alırken, ücretsiz toprak analizi hizmeti de sunuldu. Festivalin ilk gün etkinliğine Belediye Başkanı Muharrem Erkek'i temsilen Belediye Meclis Üyesi Simge Kutlu da katıldı. Meclis Üyesi Kutlu, yine festivale ev sahipliği yapan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ile birlikte açılış etkinliği sonrasında alandaki diğer stantları da gezerek, festival katılımcılarıyla ürünlere ilişkin sohbet gerçekleştirdi.

Başta Çanakkale mutfak kültürü olmak üzere farklı tatların ve yerel lezzetlerin bir araya geldiği, yerel ürünler ve tadım stantları, yemek pişirme yarışmaları, çocuklar için etkinlikler, tadım etkinlikleri, yemek atölyeleri, ünlü şeflerin sunumları, söyleşiler ve sergiler gibi pek çok etkinliğin gerçekleştiği festival, kentlilerin de yoğun ilgisiyle iki gün boyunca dolu dolu geçti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş