Galatasaray, Victor Osimhen’i kadrosuna kattı!

Galatasaray, dünya futbolunun önde gelen forvetlerinden Victor Osimhen’i sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna dahil etti. Nijeryalı golcü, performansıyla hem Avrupa’da hem de ülkesinde dikkat çekerken, Galatasaray’a büyük güç katması bekleniyor.

907

Galatasaray, dünya futbolunun en dikkat çekici forvetlerinden biri olan Victor Osimhen’in geçici transferi konusunda anlaşmaya vardığını resmi olarak duyurdu. 29 Aralık 1998 doğumlu Nijeryalı oyuncu, sezon sonuna kadar sarı-kırmızılı formayı giyecek.

Kariyerinin Başlangıcı; Ultimate Strikers ve Wolfsburg

Osimhen, futbol kariyerine Nijerya'nın Lagos kentinde başladı. Ultimate Strikers takımında yetenekleriyle dikkat çeken genç oyuncu, 2017 yılında Almanya’nın Wolfsburg Kulübü’ne 3.5 milyon Euro karşılığında transfer edildi. Burada geçirdiği iki sezonun ardından Belçika’nın Charleroi takımına kiralık olarak gönderildi. Charleroi’da çıktığı 36 maçta 20 gol ve 4 asist yaparak büyük bir çıkış yakaladı.

Lille ve Napoli Yılları

Başarılı performansı sayesinde 2019-20 sezonunda Fransız ekibi Lille'e 22.4 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Osimhen, 38 maçta 18 gol ve 6 asistle dikkatleri üzerine çekmeye devam etti. Bir sezon sonra ise İtalyan devi Napoli’ye 77.5 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Napoli'de geçirdiği ilk sezonda Serie A'ya uyum sağlayan Osimhen, 2022-2023 sezonunda Napoli’nin Serie A şampiyonluğuna tam 26 golle katkıda bulunarak gol kralı oldu.

Uluslararası Kariyer ve Nijerya Milli Takımı

Nijerya forması altında da etkileyici bir performans sergileyen Osimhen, Afrika Uluslar Kupası Elemeleri’nde 2019-20 sezonunda 5 gol, 2021-22 sezonunda ise 10 gol atarak adeta rakipsizdi. Hızı, gücü ve bitiriciliği ile tanınan Nijeryalı yıldız, forvet pozisyonunda tam bir komple oyuncu olarak öne çıkıyor.

Galatasaray’da Yeni Bir Dönem

Victor Osimhen, sezon sonuna kadar Galatasaray forması giyecek ve sarı-kırmızılı ekibin hücum hattına büyük bir güç katması bekleniyor. Avrupa’da ve dünya çapında adından sıkça söz ettiren oyuncu, Süper Lig’deki performansıyla Galatasaray’ın şampiyonluk yolundaki en büyük kozlarından biri olacak.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş