havadurum

Galatasaray Manchester United’ı Old Trafford’da Devirdi! İngiliz Basınından Sert Eleştiriler

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United’ı 3-2 yenerek tarihi bir galibiyet elde etti. İngiliz basını, ev sahibi takımın performansını yerden yere vurdu.

1520

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki üçüncü maçında Manchester United deplasmanına konuk oldu. Sarı-kırmızılı takım, Old Trafford’da iki kez geriye düştüğü maçtan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı. Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Wilfried Zaha, 72. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 82. dakikada Mauro Icardi attı. Manchester United’ın golleri 18 ve 68’de Rasmus Hojlund’dan geldi. Galatasaray’da Mauro Icardi, 79. dakikada penaltı atışından yararlanamadı. Arjantinli yıldız, penaltıda topu dışarıya gönderdi. Manchester United’da Casemiro, 78. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Galatasaray, bu sonucun ardından gruptaki puanını 4’ye yükseltti. Manchester United, iki maç sonunda puanla tanışamadı. Galatasaray, gruptaki bir sonraki maçında 1 Kasım’da İstanbul’da Bayern Münih’i ağırlayacak. Manchester United ise Kopenhag’la karşı karşıya gelecek.

Galatasaray’ın tarihi galibiyeti sonrası İngiliz basını Manchester’ı adeta topa tuttu. Independent gazetesi, “Galatasaray deplasmanında 1993’te giden Manchester’ın karşılaştığı ‘Welcome to Hell’ (Cehenneme Hoş Geldiniz) sloganı, 30 yıl sonra tekrarlandı. United, cehennemi bu defa Manchester’da buldu.” ifadelerine yer verdi.

İşte İngiliz basınının manşetleri

The Guardian: “Manchester United, Galatasaray karşısında çöktü: Aslanlar Old Trafford’u fethetti”

The Sun: “United, Galatasaray’a boyun eğdi: Solskjaer’in koltuğu sallanmaya başladı”

Daily Mail: “United, Galatasaray’a yenilerek Şampiyonlar Ligi’nde büyük bir darbe aldı: Icardi’nin penaltısı kaçtı ama son sözü söyledi”

The Mirror: “United, Galatasaray’a teslim oldu: Zaha ve Kerem’in golleri Aslanları uçurdu”

The Telegraph: “United, Galatasaray’a kaybetti: Solskjaer’in planları altüst oldu”

Galatasaray taraftarları sevinçten çıldırdı

Galatasaray’ın Manchester United galibiyeti sonrası sarı-kırmızılı taraftarlar büyük bir coşku yaşadı. Maçın bitiş düdüğünün ardından sosyal medyada kutlama mesajları yağdı. Bazı taraftarlar ise Old Trafford’un önünde toplanarak tezahürat yaptı. Galatasaray Kulübü de resmi Twitter hesabından “Old Trafford’un yeni sahibi biziz!” paylaşımını yaptı.

Galatasaray’ın Manchester United galibiyeti, Türk futbol tarihinin en önemli zaferlerinden biri olarak kayıtlara geçti. Sarı-kırmızılı takım, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon da iddiasını sürdürdü.

Paylaş