havadurum

Galatasaray Başakşehir’i 2-1 Yenerek Maç Fazlasıyla Liderliğe Yükseldi

Galatasaray, Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda Başakşehir’i 2-1 mağlup etti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-kırmızılıların gollerini Hakim Ziyech ve Mauro Icardi kaydetti. Başakşehir’in tek sayısı ise Galatasaray’dan kiralık Leo Dubois’ten geldi.

1671

Süper Lig’de heyecan devam ediyor. Şampiyonlar Ligi’nde Kopenhag ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, ligde ise Başakşehir deplasmanına konuk oldu. Zorlu mücadeleden 2-1 galip ayrılan sarı-kırmızılılar, puanını 13’e yükselterek liderliğe yükseldi. Başakşehir ise 3 puanda kaldı.

Ziyech ve Icardi’den gol şov

Galatasaray, ilk yarıda oyunun kontrolünü elinde tuttu ve 43. dakikada Hakim Ziyech’in harika golüyle öne geçti. Faslı yıldız, Tete’nin pasında yay üzerinden yerden sağ köşeye vurdu ve kaleci Volkan Babacan’ı avladı. İkinci yarıya da hızlı başlayan sarı-kırmızılılar, 48. dakikada penaltı kazandı. Kerem Aktürkoğlu’nun ceza sahasında düşürülmesinin ardından hakem Kadir Sağlam beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Mauro Icardi, skoru 2-0 yaptı.

Dubois farkı indirdi

Başakşehir, 64. dakikada farkı bire indirdi. Galatasaray’dan kiralanan Leo Dubois, pas şut karışımı bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golde Fernando Muslera’nın da hatası vardı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, sahadan 2-1 galip ayrıldı ve liderliğe yükseldi.

Başakşehir’de Çağdaş Atan seri başlatamadı

Başakşehir, Emre Belözoğlu ile yollarını ayırmasının ardından takımın başına getirdiği Çağdaş Atan yönetiminde çıktığı ilk maçta İstanbulspor’u 2-0 yenmişti. Ancak Galatasaray karşısında bu galibiyeti seriye çeviremedi ve sahadan mağlup ayrıldı. Turuncu-lacivertliler, ligde dördüncü yenilgisini aldı ve küme hattının hemen üzerinde yer aldı.

Galatasaray fikstür avantajını iyi kullanmak istiyor

Galatasaray, Süper Lig’de oynadığı son dört maçta da galip geldi ve puanını 13’e çıkardı. Sarı-kırmızılılar, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Galatasaray, önümüzdeki haftalarda fikstür avantajını iyi kullanmak istiyor. Okan Buruk’un öğrencileri, ligde sırasıyla İstanbulspor, Ankaragücü ve Antalyaspor ile karşılaşacak.

Yunus Erzincanlı

Paylaş