Galatasaray 0 Young Boys 1! Okan Buruk açıklamalarda bulundu!

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off İkinci Ayak maçında Young Boys ile karşı karşıya geldi. Young Boys’un 1-0’lık üstünlüğüyle biten maçın ardından, sarı kırmızılı takım Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

369

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off İkinci Ayak maçında Young Boys ile mücadele etti. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta oynanan mücadele rakip takımın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 3-2 mağlup olan Galatasaray’ın ilk maç sonrasında 1-0 mağlubiyet ile Devler Ligi şansı sona erdi. Sarı kırmızılı takım serüvenine UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, Young Boys maçının ardından açıklamalarda bulundu.

“Rakibimize hep geçiş şansı verdik”

Okan Buruk maçın ardından şu açıklamalara yer verdi; “Hayal ettiğimizle maçın içinde gerçekleşen benim açımdan örtüşmüyor. Oyuncu açısından arada inanılmaz kalite ve değer farkı var. Burada daha iyi bir performans ortaya koyabilirdik. Geçen sene oynadığımız Molde maçına benzeteceğim. Zaman zaman üstümüzde beşer onar kiloluk ağırlıklar varmış gibi hareket ettik. Baskıdan mı farklı bir şeyden mi… Bazen oyuncularımız kendilerini bu maça çok fazla hazırladılar. Bazen fazla hazırlarsınız, o üstünüzdeki askı da etki yapar. Maçın genelinde top bizdeydi. Burada ne oyun hızımız ne pas hızımız ne dikine oyunumuz iyiydi. Alanları doğru şekilde parsellemeye çalıştık ama burada da çok pas hatası yaptık. Rakibimize hep geçiş şansı verdik. Rakibimiz de birçok aksiyonda bize karşı başarılı oldu.”

İkinci yarı oyun dengelendi

“İkinci yarı oyunu biraz daha dengeledik. Daha çok pozisyon ürettik. Son bölüme doğru daha çok rakip kaleye giderek pozisyon üretmeye çalıştık. Maçı çevirecek pozisyonu da yakaladık. Icardi’nin vuruşu rakipten döndü. Belki gol atabileceğimiz pozisyon bize gol olarak döndü. Sonra kırmızı kart ve 10 kişi kaldık. Oyun istediğimiz gibi gitti.”

“İlk başta tabii ki sorumluluk benim”

“Burada ilk başta tabii ki sorumluluk benim. Maça hazırlayan ve oyuncuları seçen teknik adam. O yüzden birinci sorumluluk tabii ki bende. Oyuncularım en iyisini yapmaya çalıştı. Burada en çok üzüleceğimiz şey, muhteşem bir taraftar vardı. Maçtan önce, maçta ve maçtan sonra takımı desteklediler. Tek üzüleceğimiz onların istedikleri, hayal ettiklerini oyunu ve galibiyeti getiremedik. Bu yüzden çok üzgünüz. Şu da var ki, bu takım burada Şampiyonlar Ligi play-offu oynadı, bu oyuncularla bu mücadeleyi verdi. Bu oyuncular kazandı. Bundan sonra yine şampiyonluğu kazanacak, şampiyonluk yolunda mücadele edecek yine bu oyuncular. Öncelikle bugünkü destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Çok önemli, prestijli bir turnuvanın içinde olamamak bizi üzüyor. Bir yandan da tekrar ligdeki şampiyonluk, Avrupa Ligi’nde final oynayıp kazanmak hedefimiz. Bu hedefi tekrar koymamız gerekiyor. Bunu yapacak potansiyelimiz ve gücümüz var."

“Şansızlık yaşıyoruz”

“Şanssızlık yaşıyoruz. Davinson Sanchez gibi önemli bir oyuncunun ikinci maçında sakatlanması… Abdülkerim’in gördüğü kırmızı kart, Kaan’ın olmaması. Savunmada bizim için çok önemli oyuncuları sahaya süremedik. Geriden oyun kurarken bugün çok zorlandık. Takımı öne itmede, hızda Davinson’un olmaması bizim için en büyük eksiklerden biriydi. Tabii ki bahane değil. Galatasaray her kadrosuyla yürümesi gerekiyor. Elimizdeki oyuncuların dönmesi, yapacağımız bir-iki takviyeden sonra takımımız şampiyonluk için, Avrupa için yarışacak. Tek üzüntümüz taraftarımızı mutlu edememek. Biz iki senedir hep mutluluğa alıştırdık. Hep kazandık. Futbolda kaybetmek de var. Bunu da kabul etmeniz gerekiyor. Kaybettikten sonra da çok çabuk toparlanıp hafta sonu oynayacağımız maça hazırlanmamız gerekiyor. Devamında da Avrupa Ligi’nde kendimize bir hedef çizmemiz gerekiyor. Oyuncularımla birlikte takımı en kısa zamanda toparlayıp yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde çok maç var. Bu oyuncular bizi iki senedir başarılı yaptı. Onlara tekrar destek olup güveneceğiz. Onlarla birlikte daha büyük başarılara doğru gitmeye çalışacağız.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş