Fred Galatasaray Maçında Oynayacak Mı, Cezası Ne Kadar? Kırmızı Kartın Nedeni Ne?

Fred Süper Kupa maçında oynayacak mı sorusu, Fenerbahçe taraftarlarının en çok merak ettiği konulardan biri. Kayserispor maçında hakeme hakaret ettiği için kırmızı kart gören ve 3 maç men cezası alan Fred, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçında forma giyebilecek mi? İşte, detaylar…

3487

Fenerbahçe’nin yıldız orta saha oyuncusu Fred, Kayserispor maçında kırmızı kart görerek bir sonraki lig maçında yani Galatasaray maçında cezalı konumuna düştü. Peki, önümüzdeki hafta Fenerbahçe’nin Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa maçında Fred oynayacak mı, cezası bitiyor mu? İşte, Fred Süper Kupa maçında oynayacak mı, cezası ne kadar, kırmızı kartın nedeni ne gibi merak edilen soruların yanıtları…

Fred Galatasaray Maçında Oynayacak Mı?

Fred Süper Kupa maçında oynayacak mı sorusunun yanıtı, TFF Futbol Disiplin Talimatı’na göre belli. Buna göre, Fred’e 4 maç ve üzeri ceza verilirse, Fred Süper Kupa maçında forma giyemeyecek. Eğer Fred’e 4 maçtan az ceza verilirse, cezasını sadece Süper Lig maçlarında çekecek.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe’nin Brezilyalı orta sahası Fred’e 3 maç men cezası verdi2. Bu ceza, Süper Lig’de 18. haftada oynanacak Fenerbahçe Galatasaray derbisini de kapsıyor. Ancak, Fred’in Süper Kupa maçında oynamasına engel değil. Yani, Fred, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçında forma giyebilecek.

Fred’in Cezası Ne Kadar?

Fred’in cezası, PFDK tarafından 3 maç olarak belirlendi. Fred, Süper Lig’de Kayserispor karşılaşmasında hakeme yönelik hakareti sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK’ye sevk edilmişt3. Fred’in 3 ila 7 maç arası ceza alması bekleniyordu. Ancak, PFDK, Fred’e 3 maç men cezası ve 26 bin TL para cezası verdi.

Fred’in cezası, Süper Lig’de 18. haftada oynanacak Fenerbahçe Galatasaray derbisini, 19. haftada oynanacak Fenerbahçe Gaziantep FK maçını ve 20. haftada oynanacak Fenerbahçe Trabzonspor maçını kapsıyor. Fred, bu maçlarda forma giyemeyecek.

Fred Neden Kırmızı Kart Görmüştü?

Fred neden kırmızı kart görmüştü sorusunun yanıtı, Kayserispor maçının uzatma dakikalarında yaşanan bir pozisyonda gizli. Kayserispor maçının 90+4. dakikasında duran top kazanan ev sahibinde atış öncesi hakeme itirazda bulunan Fred, sarı kart gördü. Hakem Zorbay Küçük ile konuşmasını sürdüren Fred bu kez doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı4. Fred, hakeme hakaret ettiği için kırmızı kart gördü.

Fred, bu sezon Süper Lig’de 16 maçta forma giydi ve 3 gol, 5 asistlik bir performans sergiledi. Fenerbahçe’nin en önemli oyuncularından biri olan Fred, Süper Kupa maçında takımını yalnız bırakmayacak. (Haber Merkerzi)

Paylaş