havadurum

Fiziksel Mağazalar Neden E-ticaret Sitesi Açmalı?

1160

Fiziksel mağazaları üzerinden satış yapan kişi ve işletmeler kendilerine ait sanal bir mağaza açarak hem hedef kitlelerini genişletiyor hem de daha fazla satış yapma şansı yakalıyor. Bunun yanı sıra işletmeler birçok avantajdan yararlanarak da e-ticaret yapabiliyor.

Fiziksel Mağazalar Neden E-ticaret Sitesi Açmalı adlı bu yazımızda e-ticaret siteleri için fiziksel mağazaların avantajları hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece e-ticaretin işletmenize ne tür katkı sağlayacağını öğrenebilirsiniz.

 

Sınırsız Ürün Listeleme ve Satış Yapma

Fiziksel mağazaları üzerinden satış yapan işletmeler dükkanlarının büyüklüğüne uygun bir şekilde ürün satışı yapabilmektedir. Yani dükkanlarının metre karesi büyük olduğu takdirde işletmelerin satabilecekleri ürün sayıları artış gösterirken fiziksel mağazaların metre karesi küçük olduğunda ise satılabilecek ürün sayısı azalmaktadır.

E-ticaret sektöründe ise markaların satış yapabileceği ürün ve hizmetlerin sayısı sınırsızdır. Yani bu e-ticaret firmalarının daha fazla ürün satışı yapabileceğini gösterirken hedef kitlelerinin genişlemesine de olanak tanımaktadır.

 

Sürekli Açık Bir Dükkâna Sahip Olma

Fiziksel mağazalar belirli mesai saatleri içerisinde açık kalır ve bu da markaların ulaşabileceği müşteri sayısını kısıtlar. Bunun yanı sıra dükkanlar açık kaldığı saatler boyunca belirli sayıda müşteri kapasitesi bulunduğu için de satışları olumsuz etkilenebilir.

Bir e-ticaret sitesine sahip olan işletmeler ise 7 gün 24 saat boyunca müşterilerine hizmet verebilmektedir. Bununla beraber müşteri sayısında ise herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.

 

Hedef Kitleye Ulaşma ve Satışları Artırma

E-ticaret sitesi kurmanın sağladığı en büyük avantajlardan bir diğeri de hedef kitleler ile ilgilidir. Fiziksel mağazalar belirli bir lokasyonda faaliyet gösteren işletmelerdir ve bu işletmeler yakın çevrelerinde bulunan belirli bir sayıda müşteri kitlesine ulaşmaktadır. Bu da aslına bakıldığında işletmelerin satışları üzerinde olumsuz bir etki yaratmaktadır.

E-ticaret firmaları göz önünde bulundurulduğunda ise markaların e-ticaret siteleri üzerinden istedikleri noktalarda pazarlama çalışmaları yaptığı bilinmektedir. E-ticaret firmalarının pazarlama çalışmalarına odaklanması ise hem hedef kitlelerini genişletmekte hem de istedikleri yerde yaşayan kişilere satış yapmalarına olanak tanımaktadır.

 

Dükkân Maliyetlerinin Azalması ve Kârlılık

Fiziksel bir mağaza kurmak için markaların bir depo ve dükkân tutması gerekir. Bu aylık ödenecek olan kira masraflarının ortaya çıkmasına neden olur. Dükkânın elektrik, su, doğalgaz ve internet gibi fatura maliyetleri de masrafların artmasına neden olur ve kârlılığı olumsuz etkiler.

E-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapacak markalar ise herhangi bir dükkân maliyeti olmadan sitelerini kurabilmekte ve internetten satış yapmaya başlayabilmektedir. E-ticaret sektöründe kullanılan OMS, WMS gibi otomasyon sistemleri de düşünüldüğünde aslına bakıldığında e-ticaret firmalarının personel maliyetlerinin azaldığını da söylemek mümkündür. Yani kısacası fiziksel mağazaların masrafları biraz fazlayken işletmesinin dijital dönüşümünü tamamlayan ve internetten satış yapmaya başlayan işletmelerin ise maliyetleri azalmaktadır.

 

Pazarlama Çalışmalarının Çeşitliliği 

Fiziksel mağazalar pazarlama çalışmaları yapsa da genellikle yakın konumda bulunan kişiler tarafından ziyaret edilmektedir. Fakat e-ticaret firması bulunan işletmeler farklı reklam ve pazarlama stratejileri kurgulayarak ülkenin hatta dünyanın her yerinde yaşayan kişilere ulaşabilmekte, hedef kitlesini genişletmekte ve daha fazla kişiye ulaşarak yaptıkları satışları artırabilmektedir. (Haber Merkezi) 

Paylaş