Fırtına ve dolu tarım üreticilerini vurdu, hasar tespit çalışmaları başladı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde meydana gelen şiddetli fırtına ve dolu yağışı, tarım alanlarında büyük zarara yol açtı. İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, fırtına ve dolu yağışı nedeniyle zarar gören bölgelerde üreticilere bilgilendirme yaptı.

798

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yaşanan şiddetli fırtına, sağanak yağış ve dolu yağışı, bölgedeki tarım üreticilerini derinden etkiledi. Kısa sürede etkili olan bu olumsuz hava koşulları, ekili arazilerde büyük çaplı hasara yol açarak üreticilerin zor günler geçirmesine neden oldu. İlçe genelinde yapılan incelemelerde, tarım arazilerinin önemli bir kısmında ciddi zararlar olduğu tespit edildi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, zarar göern bölgelerle ilgili incelemelerde bulundu. Biga ilçesindeki Sinekçi, Güvemalan, Gerlengeç, Kanibey, Bozlar, Çınarköprü, Çeşmealtı, Eğridere köyleri ve Gümüşçay Beldesi'ndeki hücrelerle bir araya gelen hasar tespit çalışmaları ve Tarsim tespit başvuru süreci hakkında zarar gören üreticilere Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan bilgilendirme yaptı.

Zarar gören bölgelerde yaşanan felaket için bir açıklama yapan Türkarslan, “Hasar gören köylerimizde hasar tespit çalışmaları ve Tarsim tespit, başvuru süreci hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Tüm Üreticilerimize geçmiş olsun” dedi.

“Ağır bir dolu felaketi ile karşı karşıya kaldık, tüm üyelerimize geçmiş olsun”

Biga Ziraat Odası da yaşanan felaket karşısında üyelerine destek olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Oda yetkilileri, hasar tespit çalışmalarına katılarak üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çaba gösteriyor. Yaşanan felaketli ilgili bir açıklama yapan Biga Ziraat Odası’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Ağır bir dolu felaketi ile karşı karşıyayız. Tüm üyelerimize geçmiş olsun. İlçemiz sınırları içinde yer alan özellikle Bandırma-Biga-Lapseki karayolunun sahil bandında yer alan tüm köylerimizi kapsayan geniş bir alanda ekili-dikili arazilerimizin tamamına yakınında büyük bir hasar oluşmuştur.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve Biga Ziraat Odası personeli köylerimizde çalışmalarına başlamış olup halen köylerde tespitlerine devam etmektedirler. Bu aşamada delegelerimizin bölgemizde ani olarak meydana gelen aşırı yağmur ve dolu yağışından dolayı gerçekleşen hasarları tespit etmeleri, sonrasında yapılacak hasar kontrollerimiz için önemlidir. Üyelerimiz ile irtibat kurarak tespitleri yapınız, değerli üyelerimiz delegelerimize yardımcı olunuz.

Afetin ilk dakikasında beri yakın ilgi gösteren Sayın Kaymakamımız Ercan Kayabaşı'na İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Fevzi Atmaca ve kıymetli personeline tüm çiftçilerimiz adına teşekkür ediyor, ekili-dikili alanları hasar gören çiftçilerimize şimdiden geçmiş olsun diliyoruz.” İfadelerine yer verildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş