havadurum

Fırtına nedeniyle ada seferleri iptal edildi

Ege Denizi'nde beklenen fırtına sebebiyle, yarın yapılması planlanan Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada feribot seferlerinde iptaller yaşandı.

1122

Çanakkale Valiliği, Ege Denizi’nde fırtına beklendiğine dair bir meteorolojik uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre; 29 Ocak Pazartesi günü sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğundan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, 30 Ocak Salı günü ise 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına eseceği tahmin ediliyor. Güney Ege’de rüzgarın bugün akşam saatlerinde fırtına şeklinde eseceği belirtilirken, Çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkili olacağı ifade edildi.

Valilik; fırtınanın oluşturabileceği deniz ulaşımında aksama ve benzeri olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Ada seferlerinde iptaller yaşandı

Ege Denizi’ndeki fırtına sebebiyle, yarınki Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada planlı seferlerinde iptaller meydana geldi.

  • GESTAŞ’tan yapılan açıklamaya göre; Bugün Boğaz hatlarında yapılması planlanan seferler, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir hatları tarifeye uygun, Lapseki-Gelibolu hattı saatsiz olarak devam edecek.
  • 29 Ocak Pazartesi Geyikli-Bozcaada hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı Bozcaada'dan saat 18.00 seferi 17:00'de, Geyikli'den ise saat 19:00 seferi 18:00'de yapılacakken; tarifede bulunan planlı diğer tüm seferlerin saatinde yapılması planlanıyor.
  • 29 Ocak Pazartesi günü Kabatepe-Gökçeada hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı gün içerisinde sadece Gökçeada'dan saat 07.00, 11.00 ve 15.00'de, Kabatepe'den ise saat 09:00, 13:00 ve 17:00'de seferler yapılacak.
  • Yine 29 Ocak Pazartesi günü; Narlı-Marmara hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı tarifede bulunan planlı tüm seferler ise iptal edildi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş