havadurum

Fidanlar toprakla buluşuyor, Çanakkale yeniden yeşilleniyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü, gönüllü öğrencileri ile birlikte fidan dikim etkinliğine katılım sağladı.

444

21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nde, Çanakkale’nin geçtiğimiz yıl yaşadığı orman yangınlarının izlerini silmek ve doğal yaşamı yeniden canlandırmak amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı, Radar Tepesi’nde anlamlı bir fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Zarar gören bölgeler için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinliğine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü ve gönüllü öğrenciler de katılım sağladı.

Etkinlik kapsamında radar tepesi mevkisinde fidanlar toprak ile buluşturuldu. Etkinliğe; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, Dr. Öğr. Üyesi Özgür Kahraman, Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Okul Öncesi Eğitim Bölümü, ÇOMÜ Özügürler Kulübü ve çok sayıda gönüllü öğrencinin katılımıyla Çanakkale Radar Tepesinde Zakkum, Selvi ve Çam fidanları toprakla buluşturuldu.

(İHA)
Paylaş