havadurum

Fenerbahçe'ye UEFA Konferans Ligi’nde Belçikalı Rakip!

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi son 16 turunda Belçika temsilcisi Union SG ile eşleşti. İşte Fenerbahçe’nin rakibi hakkında bilmeniz gerekenler…

1104

UEFA Konferans Ligi son 16 turu kura çekimi, bugün İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Gruplarını lider tamamlayan Fenerbahçe, play-off turunda tur atlayan takımlardan biri ile eşleşti. Kura sonucunda Fenerbahçe’nin rakibi, Belçika’nın Union SG takımı oldu. Union SG, play-off turunda Yunanistan’ın PAOK takımını eleyerek son 16’ya kalmıştı

Fenerbahçe’nin rakibi kim oldu?

UEFA Konferans Ligi son 16 turu kura çekimi, bugün İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Gruplarını lider tamamlayan Fenerbahçe, play-off turunda tur atlayan takımlardan biri ile eşleşti. Kura sonucunda Fenerbahçe’nin rakibi, Belçika’nın Union SG takımı oldu. Union SG, play-off turunda Yunanistan’ın PAOK takımını eleyerek son 16’ya kalmıştı.

Union SG nedir, ne zaman kuruldu?

Union SG, Belçika’nın başkenti Brüksel’de 1897 yılında kurulan bir futbol kulübüdür. Tam adı Royale Union Saint-Gilloise olan kulüp, Belçika’nın en eski ve en başarılı takımlarından biridir. Union SG, 11 kez Belçika şampiyonluğu, 2 kez Belçika kupası ve 1 kez Belçika süper kupası kazanmıştır. Kulübün renkleri sarı ve mavidir. Takma adları ise Les Unionistes (Birlikçiler) ve Les Jaune et Bleu (Sarı ve Maviler)'dur.

Union SG’nin stadı, teknik direktörü ve oyuncuları kimlerdir?

Union SG, maçlarını 8 bin kişilik Joseph Marien Stadyumu’nda oynamaktadır. Kulübün teknik direktörü, 2019 yılından beri görev yapan İspanyol Felice Mazzu’dur. Union SG’nin kadrosunda, Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, Senegal, Fildişi Sahili, Gana, Nijerya, Kongo, Mali, Tunus, Arjantin, Brezilya, Uruguay, Kolombiya ve Venezüella gibi ülkelerden oyuncular bulunmaktadır. Takımın en golcü oyuncusu, 12 golle Senegalli forvet Youssoufou Niakaté’dir.

Fenerbahçe ile Union SG arasındaki maçlar ne zaman oynanacak?

Fenerbahçe ile Union SG arasındaki UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçı, 7 Mart 2024 tarihinde Belçika’da oynanacak. Rövanş maçı ise 14 Mart 2024 tarihinde Türkiye’de yapılacak. Maçların hangi saatte ve hangi kanalda yayınlanacağı ise henüz belli değil.

Fenerbahçe’nin Union SG’yi geçmesi halinde rakibi kim olacak?

Fenerbahçe, Union SG’yi eleyerek UEFA Konferans Ligi çeyrek finaline yükselmesi halinde, Dinamo Zagreb - Olympiakos eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. Çeyrek final maçları, 4 ve 11 Nisan 2024 tarihlerinde oynanacak.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş