havadurum

Fenerbahçe'den yeni sezon için kritik açıklama

Fenerbahçe Spor Kulübü, Süper Lig Sezonuna Adil Oyun ve Mutlak Adaletle Hazır

632

Fenerbahçe Spor Kulübü, Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonu için önemli bir açıklama yaptı.
Fenerbahçe, futbolun 2023-2024 Trendyol Süper Lig sezonuna yaklaşırken kulüp, önemli bir açıklama yaparak sporun geniş yelpazesindeki önemine vurgu yaptı. Fenerbahçe Spor Kulübü, futbolun ötesinde tüm branşlarda bir topluluğun ve sporseverlerin bir araya geldiği, dostluk ve rekabetin öne çıktığı evrensel bir etkinlik olduğunu vurguladı. Kulüp yetkilileri, Türkiye Futbol Federasyonu ve tüm hakemlere yönelik açıklamada bulunarak, futbolun adil ve eşitlikçi bir zeminde yürütülmesini talep etti. Manipülasyonlara karşı dikkatli olunması, objektif bir yaklaşım sergilenmesi gerektiği üzerinde duruldu.

"Hakemlerin sorumluluklarında adil ve tarafsız olmalı"
Hakemlerin tarafsızlığı ve adaleti en üst seviyede tutmalarının altı çizilen açıklamada, her takıma eşit mesafede yaklaşmaları ve dış etkenlere karşı direnç göstermeleri gerektiği vurgulanan açıklamada, "Hakemlerin sorumluluklarında adil ve tarafsız olmaları, her takıma aynı mesafede yaklaşmaları, kararlarını dış etki ve etkenlere kapılmadan vermeleri, sporun ruhunu ve fair play ilkesini yansıtacak, futbolun basit ve temiz bir oyun olduğu gerçeğini herkese yaşatacaktır. Tarifsiz emek, yatırım ve fedakarlığın olduğu futbolda gösterilecek tarafsızlık ve alın terine saygı, Türk futbolunu hak edenin kazandığı, güçlü, saygın bir noktaya taşıyacak yegane unsurdur" denildi.

"TFF'ye her adımda tam destek vereceğiz"
Fenerbahçe Spor Kulübü, Türk futbolunun önemli paydaşlarından biri olarak, adil bir sezonun ve tarafsızlığın güçlü bir şekilde temsil edildiği bir dönemi sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu yönde attığı her adımı destekleyeceklerini kamuoyuna duyurdu. Kulüp, sporun temel değerlerini yücelten ve geleceğe taşıyan bir yaklaşımın önemine vurgu yaparak açıklamasını tamamladı.
(Erhan Taylan)
Paylaş