havadurum

Fahrettin Koca "Eski günlere dönmemiz söz konusu değil"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyada yeni ortaya çıkan Eris varyantı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Türkiye'de henüz Eris varyantına rastlanmadığını ifade etti.

854
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Bakan Koca, yeni tip corona virüsün (Covid-19) Eris varyantına bağlı vakanın Türkiye'de henüz görülmediğini söyledi. Koca açıklamasında "''Referans laboratuvarlarımızda sürekli analizler yapılıyor. Omicron'un alt varyantlarını görüyoruz, bunu uluslararası kamuoyuyla da paylaşıyoruz. Ortak bir platform var ve biz aktif üyelerinden biriyiz. Ama Eris varyantına henüz rastlanmadı. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasını gerektiren hiçbir durum söz konusu değil" sözlerini kullandı.

"Eski günlere dönmemiz söz konusu değil"

Ankara'da dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Eris varyantı hakkında konuşan Koca, "Eski günlere dönmek gibi bir durum asla söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun. Şu an gördüğümüz hiçbir varyantın virülansı yani hasta etme gücü, Omicron'dan daha yüksek değil. Onun için asla endişeye mahal yok. Gripten nasıl korunuyorsak aynı şekilde korunacağız" dedi.
(Şerife Turhanlı)
Paylaş