havadurum

Evrim Akın kimdir? Hayatı, kariyeri, ödülleri ve son projeleri nelerdir?

Evrim Akın, Türk televizyon tarihinin en sevilen ve başarılı oyuncu ve sunucularından biri. Avrupa Yakası, Bez Bebek, Güldür Güldür Show gibi dizilerde canlandırdığı unutulmaz karakterlerle milyonların gönlünde taht kurdu. Peki, Evrim Akın kimdir? Hayatı, kariyeri, ödülleri ve son projeleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar…

6811

Evrim Akın, hem oyunculuk hem de sunuculuk yapan çok yönlü bir sanatçı. Birçok dizi, film ve programda yer alan Akın, komedi yeteneği ve sempatik tavırlarıyla izleyicilerin beğenisini kazandı. Akın, aynı zamanda bir yazar, bir sosyal medya fenomeni ve bir hayvansever. Peki, Evrim Akın kimdir? İşte, Evrim Akın’ın hayatı, kariyeri, ödülleri ve son projeleri hakkında bilmeniz gerekenler…

Evrim Akın’ın Hayatı

Evrim Akın, 12 Haziran 1979 tarihinde Ankara’da doğdu. Aslen İzmirli olan Akın, memur bir ailenin kızıdır. Babası subay, annesi ise memur olan Akın’ın Selçuk adında bir erkek kardeşi vardır. Babasının tayini nedeniyle liseye İzmir’de başlayan Akın, Konak Belediye Tiyatrosu’nda kursiyer olarak tiyatroculuğa adım attı. Liseyi bitirdikten sonra konservatuvar eğitimi almak için 1996 yılında İstanbul’a gitti ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne girdi. Ancak 16 yaşındayken babasını kaybedince eğitimini yarım bıraktı.

Evrim Akın’ın Kariyeri

Evrim Akın, televizyona ilk olarak İbrahim Tatlıses’in yazıp yönettiği İmparator dizisinde Çiçek karakteriyle çıktı. Daha sonra İbo Show’da çeşitli skeçlerde yer aldı. 1997 yılında Eltiler dizisinde oynayarak dizi oyunculuğuna başladı. 2004 yılında başlayan Avrupa Yakası dizisinde Selin Yerebakan karakterini canlandırdı. Bu rolle büyük bir ün kazanan Akın, “Ohaaa falan oldum yani”, “Kal geldi yaa” gibi replikleriyle hafızalara kazındı.

Akın, daha sonra Bez Bebek dizisinde Nana, Alemin Kıralı dizisinde Jülide, Güldür Güldür Show’da Özge karakterlerini oynadı. Ayrıca Koca Kafalar, Uzman Avı, Ev Kuşu, Piramit, Çocuktan Al Haberi, Yeni Bir Ev gibi programlarda sunuculuk yaptı. Sinema filmlerinde de rol alan Akın, Kimsecikler, Şizofren Aşk, Şaşkın, Köstebekgiller: Perili Orman gibi yapımlarda oynadı.

Evrim Akın’ın Ödülleri

Evrim Akın, oyunculuk ve sunuculuk kariyerinde birçok ödül kazandı. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • 2009 - 23 Nisan 2009 Aslan Max Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
  • 2010 - 37. Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Ödülü
  • 2011 - 38. Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Ödülü
  • 2012 - 39. Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Ödülü
  • 2013 - 40. Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Ödülü

Evrim Akın’ın Son Projeleri

  • Evrim Akın, son olarak Star TV’de yayınlanan Yeni Bir Ev adlı yarışma programını sundu. Programda, evlerini yenilemek isteyen çiftlere yardımcı olan Akın, hem sunuculuk hem de dekorasyon becerilerini sergiledi. Program, 2020 yılında sona erdi.
  • Akın, ayrıca 2021 yılında Netflix’te yayınlanan 50 m2 adlı dizide rol aldı. Dizide, bir tetikçinin hayatını değiştiren olayları konu alan dizide, Akın, Dilara karakterini canlandırdı. Dizinin başrolünde ise Engin Öztürk yer aldı.

Evrim Akın’ın Özel Hayatı

  • Evrim Akın, 1997 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tanıştığı oyuncu Ümit Çırak ile evlendi. Ancak evlilikleri sadece 6 ay sürdü ve boşandılar. Akın, daha sonra birçok ünlü isimle aşk dedikodularına karıştı. Bunlardan bazıları şunlardır:
  • 2005 - 2006 yılları arasında Avrupa Yakası dizisinde birlikte rol aldığı Tolga Çevik ile bir süre birliktelik yaşadı. Ancak çift, 2006 yılında ayrıldı.
  • 2008 yılında Bez Bebek dizisinde birlikte rol aldığı Caner Özyurtlu ile bir süre birliktelik yaşadı. Ancak çift, 2009 yılında ayrıldı.
  • 2010 yılında Uzman Avı programında birlikte çalıştığı Murat Akkoyunlu ile bir süre birliktelik yaşadı. Ancak çift, 2011 yılında ayrıldı.
  • 2013 yılında Alemin Kıralı dizisinde birlikte rol aldığı Şafak Sezer ile bir süre birliktelik yaşadı. Ancak çift, 2014 yılında ayrıldı.
  • 2015 yılında Piramit programında birlikte çalıştığı Yusuf Çim ile bir süre birliktelik yaşadı. Ancak çift, 2016 yılında ayrıldı.
  • Akın, şu anda yalnız olduğunu ve aşk hayatına ara verdiğini söylüyor. Akın, bir röportajında, “Aşk hayatım yok. Aşk hayatıma ara verdim. Aşk hayatımı da çok konuşmak istemiyorum. Benim için önemli olan işim. İşimde başarılı olmak istiyorum.” dedi.

Evrim Akın Hakkında Bilinmeyenler

Evrim Akın hakkında bilinmeyen bazı ilginç gerçekler şunlardır:

  • Evrim Akın, ünlü şair Gülten Akın’ın akrabasıdır.
  • Evrim Akın, 1999 yılında Ömer Danış’ın “Alacağım” isimli şarkısının klibinde yer almıştır.
  • Evrim Akın, 2007 yılında Ford Boyard adlı yarışma programında yarışmacı olarak katılmıştır. Programda, korktuğu yılanlarla dolu bir odada görev yapmak zorunda kalmıştır.
  • Evrim Akın, 2014 yılında Show TV’de Ev Kuşu adlı programı sunarken, programın bir bölümünde canlı yayında bayılmıştır. Akın, bayılmasının nedeninin stres ve yorgunluk olduğunu söylemiştir.
  • Evrim Akın, 2016 yılında bir röportajında, bir yıl içinde 5 ödül birden kazandığını söylemiştir. Akın, “Bu yıl benim için çok güzel geçti. 5 ödül aldım. Bunu başaran çok az insan var. Ben de bunun gururunu yaşıyorum.” demiştir.

Evrim Akın’ın Sosyal Medya Hesapları

Evrim Akın, sosyal medyayı aktif olarak kullanan bir ünlüdür. Akın, Instagram, Twitter ve Facebook gibi platformlarda hayranlarıyla iletişim kurmaktadır. Akın’ın sosyal medya hesaplarının takipçi sayıları şöyledir:

  • Instagram: 1.3 milyon
  • Twitter: 1.1 milyon
  • Facebook: 800 bin

Akın, sosyal medya hesaplarında hem iş hem de özel hayatıyla ilgili paylaşımlar yapmaktadır. Akın, ayrıca sosyal sorumluluk projelerine de destek vermektedir. Akın, son olarak LÖSEV’in “Lösemili Çocuklar Haftası” kampanyasına katılmıştır.

Evrim Akın’ın Hayalleri

Evrim Akın, hayatı boyunca birçok hayalini gerçekleştirdiğini söylemektedir. Akın, “Ben hayallerimi gerçekleştiren bir insanım. Hayal ettiğim her şeyi yapmaya çalışıyorum. Mesela, hep yurt dışında yaşamak istemiştim. Bir süre Londra’da yaşadım. Orada çok güzel anılarım oldu. Ayrıca, hep bir kitap yazmak istemiştim. Geçen yıl “Evrim Akın’la Ohaaa Falan Oldum Yani” adlı bir kitap yazdım. Kitabım çok beğenildi. Şimdi de yeni bir kitap yazmaya hazırlanıyorum.” dedi.

Akın, ayrıca hayatta yapmak istediği birçok şey olduğunu da belirtti. Akın, “Hayatta yapmak istediğim çok şey var. Mesela, bir gün Hollywood’da bir filmde oynamak istiyorum. Benim için çok büyük bir hayal. Ayrıca, bir gün çocuk sahibi olmak istiyorum. Çocukları çok seviyorum. Onlara güzel bir hayat sunmak istiyorum.” dedi.

Evrim Akın’ın Başarı Sırrı

Evrim Akın, başarısının sırrını ise şöyle açıkladı: “Benim başarımın sırrı çok çalışmak ve çok sevmek. Ben işimi çok seviyorum. Her işimi severek yapıyorum. Ayrıca, çok çalışıyorum. Her zaman kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Yeni şeyler öğreniyorum. Yeni projelere açığım. Bu sayede başarılı oluyorum.”

(Esra Güller)

Paylaş