havadurum

Evlilik Kredisi Şartları Belli Oldu Mu? Evlilik Kredisi Şartları Neler?

Evlilik kredisi için şartlar belli oluyor. Yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli ve 150 bin lira faizsiz kredi verilecek. Evlilik kredisi şartları belli oldu mu? Evlilik kredisi şartları neler? İşte detaylar…

1457

Evlilik hazırlığı yapan çiftlerin merakla beklediği evlilik kredisi için şartlar netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik kredisi ile ilgili yaptığı açıklamada, Aile ve Gençlik Bankası’nın bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağını duyurdu. Evlilik kredisi, yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli ve 150 bin lira faizsiz olarak verilecek. Evlilik kredisi için yaş şartı getirilmesi de bekleniyor.

Evlilik Kredisi Nedir?

Evlilik kredisi, yeni evlenen çiftlere ekonomik açıdan destek olmak ve evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan bir proje. Evlilik kredisi, seçim vaatleri arasında da yer alıyordu. Yasa teklifinin taslak metninin yakın zamanda tamamlanması ve TBMM gündemine gelmesi bekleniyor.

Evlilik Kredisi Şartları Neler?

Evlilik kredisi için henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre, evlilik kredisi şu şekilde olacak:

Evlilik kredisi, yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli ve 150 bin lira faizsiz olarak verilecek.

Evlilik kredisi için yaş sınırı aranacak. Yaş sınırının ne olacağı henüz belli değil.

Evlilik kredisi için Aile ve Gençlik Bankası kurulacak. Bu banka, doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını kullanacak.

Evlilik kredisi, ilk olarak deprem bölgesinde pilot proje olarak hayata geçirilecek. Sonrasında ise diğer bölgelere yaygınlaştırılacak.

Evlilik kredisi hakkında daha fazla bilgi için Aile ve Gençlik Bankası web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

(Saim Tunçman)

Paylaş