havadurum

Evlilik kredisi başvuruları başladı! İşte detaylar ve şartlar…

Yeni evlenecek çiftlere 150 bin TL faizsiz kredi desteği sunan evlilik kredisi düzenlemesi Meclis’te kabul edildi. Evlilik kredisi başvuruları ne zaman, nasıl yapılacak, hangi şartları taşımak gerekiyor? İşte evlilik kredisi hakkında merak edilenler…

996

Yeni evlenecek çiftlere 150 bin TL faizsiz kredi desteği verilecek. Evlilik kredisi başvuru şartları ve pilot bölgeler belli oldu. Peki, evlilik kredisi nasıl alınır, başvurular nereden yapılır? İşte, evlilik kredisi ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

Evlilik kredisi nedir?

Evlilik kredisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olarak açıkladığı ve Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla verilecek olan bir devlet desteğidir. Yeni evlenecek çiftlere faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz ve 4 yıl vadeli olarak 150 bin TL kredi sağlanacaktır. Kredinin finansmanı, doğalgaz, petrol ve madenlerden elde edilen devlet gelirlerinden karşılanacaktır. . Evlilik kredisi için Meclis’te kabul edilen Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Evlilik Kredisi Başvuru Şartları Neler?

Evlilik kredisi başvuru şartları şöyle:

Çiftlerin en az 18 yaşında olması gerekmektedir.

Çiftlerin evlilik tarihlerinin, kredi başvuru tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde olması gerekmektedir.

Çiftlerin gelir durumunun, kredinin geri ödemesini karşılayabilecek düzeyde olması gerekmektedir.

Çiftlerin herhangi bir bankadan kredi borcunun bulunmaması gerekmektedir.

Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Evlilik kredisi düzenlemesi, 23 Kasım 2023 tarihinde Meclis’te kabul edildi. Düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, evlilik kredisi başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaya başlanacaktır. Başvuru tarihi henüz netleşmemiş olsa da, AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, başvuruların 2024 yılının başında başlayacağını söyledi.

Evlilik kredisi, yeni evlenecek çiftlere büyük bir fırsat sunuyor. Evlilik kredisi başvuruları başladığında, e-Devlet üzerinden başvuru yapmayı unutmayın. Evlilik kredisi ile hayallerinizdeki evi alabilir, düğününüzü yapabilir ve mutlu bir yuva kurabilirsiniz. Evlilik kredisi hakkında daha fazla bilgi için Aile ve Gençlik Bankası web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

(Esra Güller)

Paylaş