havadurum

Etili'de Şalvar Gecesi ve Köy Hayırı ile eğlence dorukta!

Çan'ın en büyük köyü Etili'de hafta sonu iki büyük etkinlik gerçekleşti. Etili'de düzenlenen Şalvar Gecesi ve Etili Köy Hayırı büyük ilgi gördü.

1450

Çanakkale'nin en büyük köylerinden biri olan Etili'de hafta sonu iki büyük etkinlik gerçekleşti. Seramik sanayisiyle öne çıkan ve şehir görüntüsünde olan Etili'de, "Şalvar Gecesi" ve "Etili Köy Hayırı" yoğun ilgi gördü.

Şalvar Gecesi'nde Eğlence Doruktaydı

31 Mayıs Cuma akşamı Etili'nin gözde mekanı Kızılcıklık Park'ta son zamanların popüler eğlenceleri arasında yer alan "Şalvar Gecesi" gerçekleşti. Köy Muhtarı Ersin Güven'in öncülüğünde ve köy halkının katkılarıyla düzenlenen etkinlikte yoğun bir katılım gözlemlendi. Eğlencenin doruğa çıktığı gecede, konuklar doyasıya eğlendi.

Köy Hayırında 8 Bin Kişilik Pilav Pişirildi

1 Haziran Cumartesi günü ise Etili Köy Hayırı gerçekleşti. Muhtar Ersin Güven, köy hayırı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sosyal bağların güçlendirildiği, geleneklerin yaşatıldığı, kültürel mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak açısından büyük önem taşıyan Köy Hayırımıza 8 bin kişilik pilav yaparak hazırlandık" dedi. Güven, katılımın yoğun olmasından da memnuniyet duyduklarını ve katılanlara teşekkürlerini iletti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş