havadurum

ESTOFEX’ten Kritik Uyarı: ‘Aksiyonlu Bir 24 Saat!' Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise Çanakkale İçin Uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ardından Avrupa Fırtına Tahmin Merkezi (ESTOFEX) de Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerine en üst düzeyde uyarı verdi. Peki, hangi iller tehlikede? Yağış ne zaman başlayacak ve ne kadar sürecek? İşte merak edilenler…

1533

Çanakkale’ye Hortum Tehlikesi! Avrupa Fırtına Tahmin Merkezi (ESTOFEX), bugün için Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerine en üst düzeyde uyarı verdi. Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Tekirdağ çevrelerinde yer yer iri dolu ve fırtına riskinin çok yüksek olduğu belirtildi. Ayrıca, bu bölgelerde hortum oluşma ihtimalinin de bulunduğu kaydedildi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise Çanakkale’de akşam saatlerinde başlayacak yağışın gece boyunca devam edeceğini ve hortum oluşabileceğini söyledi. Ökten, Çanakkale halkının dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

Meteoroloji’den Turuncu ve Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için 4 ile turuncu, 8 ile sarı kodlu uyarı verdi. Turuncu kodlu uyarı, tehlikeli anlamına geliyor ve ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor. Sarı kodlu uyarı ise potansiyel tehlikeli anlamına geliyor ve meteorolojik durumun yaşanabilecek olumsuzluklara karşı takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade ediyor.

Turuncu kodlu uyarı verilen iller şunlar:

  • Tekirdağ
  • Kırklareli
  • Çanakkale
  • Balıkesir

Sarı kodlu uyarı verilen iller ise şunlar:

  • İstanbul
  • Bursa
  • Kocaeli
  • Yalova
  • Manisa
  • İzmir
  • Aydın
  • Muğla

Avrupa’dan En Üst Düzeyde Uyarı

Meteoroloji’nin uyarısının ardından bir uyarı da Avrupa Fırtına Tahmin Merkezi’nden (ESTOFEX) geldi. ESTOFEX, Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerine en üst düzeyde uyarı verdi. ESTOFEX, Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Tekirdağ çevrelerinde yer yer iri dolu ve fırtına riskinin çok yüksek olduğunu belirtti. Ayrıca, bu bölgelerde hortum oluşma ihtimalinin de bulunduğunu kaydetti.

Hava Forum, X (twitter) hesabından, ESTOFEX’in uyarısını paylaşarak “Aksiyonlu bir 24 saat bizi bekliyor” dedi. Hava Forum, yağışların akşam saatlerinde başlayacağını ve gece boyunca devam edeceğini söyledi.

Meteroloji Uzmanından Çanakkale uyarısı!

Ökten, "Kimse Gökçeada ve Bozcaada'ya gitmesin. Lodos oralarda çok daha etkili olacak. Yarın planınız varsa iptal edin..." dedi.

Fenerbahçe - Trabzonspor Maçına Gidecek Taraftarlara Uyarı

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Fenerbahçe - Trabzonspor maçına gidecek taraftarların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Ökten, İstanbul’da lodosun akşam 5 ile gece 2 arası sıkıntı yaratacağını, yağışın Avrupa yakasına 6 gibi giriş yapacağını, Anadolu yakasına ise akşam 08:30 civarı ulaşacağını belirtti.

Ökten, Fenerbahçe - Trabzonspor maçının ikinci yarısının ortalarında sağanak yağış başlayabileceğini, o saatlerde rüzgarın da kuvvetli olacağından çıkışta vapurlarda aksamalar olabileceğini ifade etti. Ökten, taraftarların rüzgara ve ani bastıracak yağışa karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.(Haber Merkezi)

Paylaş