havadurum

“Esnaf ve sanatkarlarımız faiz oranını kaldıramaz”

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, esnaflara kullandırılan kredi faizlerinin yüzde 10 ile 15 oranında zamlanmasına tepki göstererek,“ Böylesine bir faiz yükünü, esnaf ve sanatkarımızın kesinlikle kaldıramaz” dedi.

690

Halk Bankası, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile esnaflara kullandırılan kredilerin faizlerinde yüzde 10 ila 15 aralığında zam yaptı. Faizlerin arttırılmasına esnaflardan tepki büyük oldu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, “Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz aracılığıyla, Halk Bankası tarafından Esnaf ve Sanatkarlarımıza kullandırılmış olan Hazine destekli kredilerin, devam eden taksit ödemeleri, Halkbank Genel Müdürlüğünce faiz güncellemesi yapılarak, kademeli olarak 10-15 puan artırılmıştır. Kullandırılan krediler her ne kadar değişken faizli kredi olarak verilmiş olsa da, bu uygulama ekonomik anlamda zor durumda olan Esnaf ve Sanatkarlarımızın üstüne daha da ağır bir yük getirecektir” dedi.

“Fiyatlarda güncelleme beklemiyorduk”

“Uygulamaya geçilmeden önce, süreç ile ilgili aldığımız duyumlar sonrasında, yapmış olduğumuz girişimler neticesinde yüzde 29'a çıkarılacak olan faiz oranları kademeli bir sisteme dönüştürülmüştür” sözlerine dikkat çeken Özcan, “Girişimlerimizin karşılık bulmuş olmasından dolayı memnuniyetimizi belirterek, ilgililere teşekkür ediyoruz. Kesinlikle bir güncelleme beklemezken yapılan uygulama bizleri son derece üzmüştür” dedi.

Faiz artışının kaldırılmasını talep ediyoruz

Özcan sözlerine şu şekilde devam etti, “Böylesine bir faiz yükünü, esnaf ve sanatkarımızın kesinlikle kaldıramayacağını önemle belirtmek isteriz. Bu uygulama yerine, yeni kullandırılacak olan kredilerde, kredi faiz oranlarının artırılmasının, daha uygun olacağını ifade etmek isteriz. Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, hükümet yetkililerimizden esnaf ve sanatkarlarımızı zora sokacak bu faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını önemle talep ediyoruz.”

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş