havadurum

"Esnaf faturalarını sergiledi, vatandaş askıda faturaya başladı"

797
Türkiye 2022 yılına enerji sektörü başta olmak üzere büyük zamlarla girmişti. 2022 yılı ile birlikte elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda zam yapılırken, doğalgazda ise, ocak ayı için mesken tarifesine yüzde 25, sanayi aboneleri için geçerli tarifeye yüzde 50 ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 15 oranında zam gelmişti. Şubat ayında gelen zamlı faturalarla birlikte tepkiler artmaya başladı. Birçok parti, sendika, dernek ve STK ardı ardına gelen zamların geri alınması ve elektrik başta olmak üzere enerji sektöründeki işletmelerin kamulaştırılması yönünde açıklamalar yapmaya devam ediyor. 
"Esnaf, vitrine faturasının astı"
Çanakkale`de esnaf ve vatandaş zamlara tepkilerini dile getiriyor. Çanakkale esnafı bu ay gelen faturalarını dükkan camlarına ve kapılarına asarak tepkilerini ifade etti. Esnaf, önceki aya oranla en az 3 kat fazla gelen faturalarını dükkan vitrinlerinde sergilerken, böyle giderse dükkanlarına kilit vurmanın kaçınılmaz olacağını belirtti. 
"Askıda ekmek, askıda faturaya döndü"
Çanakkaleli vatandaşlar yine yüksek faturalar için dayanışma sergiledi. Vatandaşlar, askıda ekmek kampanyasının ardından, askıda fatura kampanyası başlattı. Faturasını ödeyemeyen ve zor durumda olan vatandaşların faturaları İMECE usulü ile karşılandı.
(Eren Aşnaz)
Paylaş