Esnaf; "Böyle olacağı belliydi"

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Eceabat Gençlik Merkezi Konukevinde çok sayıda öğrencinin yaşadığı gıda zehirlenmesi ile ilgili inceleme başlatıldı. Eceabat esnafı ise konukevinin fiziki şartlarının yemekhaneye uygun olmadığını dile getiriyor. Daha önce kalan öğrencilerin de zaman zaman yemeklerden şikayet ettikleri biliniyordu.

1304
Eceabat'ta bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi Konukevinde çok sayıda öğrencinin gıda zehirlenmesi olayı ile ilgili inceleme başlatıldı. Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece, akşam yemeğinden birkaç saat sonra karın ve baş ağrısı gibi çeşitli şikayetlerde bulunan çok sayıda öğrencinin gıda zehirlenmesi yaşadı. Öğrencilerin şikayeti üzerine Eceabat Konukevine çok sayıda ambulans sevk edilirken, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk konuk merkezine gelerek öğrencilerin durumunu takip ettiler.

Sayı karmaşası
Öğrencilerin bir çoğu hafif semptomlarla olayı atlatırken, bir kısmı Eceabat Devlet Hastanesi'nde tedavi gördü. Olayın hemen ardından gazetecilerin ilk ulaştığı bilgiler 350 civarında öğrencinin zehirlendiği yönündeydi. Resmi açıklama yapılmazken, olayın ardından ilk açıklamada Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider tarafından yapıldı. Gider, gıda zehirlenmesine maruz kalan öğrenci sayısını 64 olarak açıkladı.

Ak Partili Gider; "İnceleme Başlatıldı"
Çok sayıda öğrencinin gıda zehirlenmesi yaşadığı Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Gençlik Merkezi Konuk Evi'ndeki olayla ilgili olarak inceleme başlatıldığı açıklandı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, "Eceabat Gençlik Konukevimizde yaşanan toplam 64 kişinin etkilendiği gıda zehirlenmesi ile ilgili gerekli inceleme başlatılmış olup, sonucuna göre gerekli işlemler net bir kararlılıkla tesis edilecektir. Bu süreçte uyumlu bir koordine ve devlet ciddiyeti ile hareket ederek, yaşanan olumsuzluğun en az zararla atlatılmasını sağlayan, incelemeye esas doğru verileri toplayan İl Gençlik ve Spor, İl Sağlık ve İl Tarım Orman Müdürlüklerimizin yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Üç yıl önce de zehirlenme yaşanmıştı
Eceabat Konukevi'nde üç yıl önce de zehirlenme olayı meydana geldiği, yine çok sayıda öğrencinin gıda zehirlenmesi yaşadığı öğrenilirken, o olayın ardından yemek şirketinin sözleşmesinin iptal edildiği ve yeniden ihale yapıldığı öğrenildi. İddiaya göre, üç yıl önce sözleşmesi iptal edilen şirketin, ihaleye tekrar girerek konukevinde çalışmaya devam etti.

Eceabat esnafı; "böyle olacağı belliydi"
Olayın ardından görüştüğümüz Eceabat esnafı, konukevinde daha önce de yemek şikayetleri olduğunu dile getirdi. Esnafın, "Buranın fiziki şartları uygun değil. 40-45 metrekarelik alanda hem yemek yapılıp hem de yemek ürünleri depolanamaz" şikayetlerinin yetkililere aktarıldığı öğrenildi. Yine daha önce gelen öğrenci kafilelerinde, öğrencilerin yemeklerden şikayet ederek, esnafa atıştırmalık aldıklarını söyleyen esnaf; "Ne yazık ki böyle olacağı belliydi" dediler.

"Bu bir skandaldır"
Eceabat'ta yaşanan zehirlenme vakasının ardından açıklamada bulunan İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan, olayı "skandal" olarak değerlendirirken, bu konuda hiçbir bahane ve mazeretin kabul edilemeyeceğini söyledi. "Yaşanan, bir olumsuzluk değil, sağlık krizidir" diyen Pehlivan, "Sizlere yazıklar olsun! 21. Yüzyılda, Türk gençlerine reva gördüğünüz bugün ve gelecek için sizlere yazıklar olsun. Konunun en üst hassasiyetle ve en hızlı bir şekilde soruşturulmasını, sorumluların 'görevden affını' isteyecek kadar kamusal sorumluluk bilinci yok ise derhal görevden alınmalarını talep ediyoruz. Rahatsızlanan gençlerimize geçmiş olsun. Çağdaş dünyadaki akranlarıyla eşdeğer bir hayatı yaşayamadıkları için, bu hayatı onlardan çalanlar yerine biz onlardan utanıyoruz" dedi.
(Seçkin Sağlam)

Paylaş