havadurum

Eski CHP’li Milletvekili Ahmet Küçük’ten Adalet Nöbetine destek

CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) sürdürdüğü Adalet Nöbeti’ne CHP’li eski parlamenterler de destek verdi. Destek verenler arasında yer alan 20. 22. ve 23. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili ve 23.Dönem TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük; “Milletvekili arkadaşlarımız, sabırla, ciddiyetle ve disiplin içerisinde bu eylemi gece gündüz sürdürüyorlar” dedi.

897

Yargıtay 3. Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’la ilgili hak ihlali kararını uygulamaması ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını “yargı darbesi” olarak değerlendiren CHP, Meclis Genel Kurulu’nda “adalet nöbeti” başlattı. 20. 22. ve 23. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili ve 23.Dönem TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük de nöbete destek verenler arasında yerini aldı. Konuya ilişkin Gazetemiz OLAY Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan 20. 22. ve 23. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük; “biz her zaman onların yanındayız, bu haklı mücadelelerini destekliyoruz ve bu eylemselliğin her şeklinde yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.

“10 kişilik nöbetler halinde eylem devam ediyor”

CHP’nin TBMM’de devam ettirdiği Adalet Nöbeti’ne destek veren 20. 22. ve 23. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili ve 23.Dönem TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük; “Her ne kadar kamuoyunun ilgisi bu eyleme azalsa da, eylem çok haklı, doğru ve mutlaka kamuoyunun çok yakından takip etmesi gerektiğine inandığımız bir eylem. Milletvekili arkadaşlarımız, sabırla, ciddiyetle ve disiplin içerisinde bu eylemi gece gündüz sürdürüyorlar. Bildiğim kadarıyla 10 kişilik nöbetler halinde eylem devam ediyor. Biz de eski dönem milletvekili arkadaşları olarak, her pazartesi mecliste hem yemek yiyip hem de o haftaki olayları değerlendiriyoruz. 12 Eylül öncesi dönemlerden milletvekili abilerimiz de, bir önceki dönem milletvekili arkadaşlarımız da yer alıyor. Bu yemekte gerçekleşen değerlendirmelerde 28’inci dönem milletvekili arkadaşlarımızın, bu çok önemli bulduğumuz eylemlerine katkı vermenin, onlara cesaret ve moral vermenin çok yerinde olacağı inancı ile birlikte onları ziyaret ettik, başarılar diledik, kutladık, yanlarında olduğumuzu ifade etmeye çalıştık ve güzel bir eylem oldu bizim açımızdan, umarım kamuoyunun ilgisi de bu eylemin oluşmasına sebep olan konunun önemine binaen devam eder, çünkü her gün gündem tazelemeye, sadece yeni oluşan gündemi ele alıp eskileri unutmaya çok mahiriz toplum olarak. Kamuoyunun ilgisinin bu eylem üzerinde olmasının ülkemiz yararına olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Bu haklı mücadelelerini destekliyoruz”

Eylemin süresine ilişkin bilgi veren Küçük; “Arkadaşlarımız eylemin süresi konusunda bir alınmış kararları olmadığını söylediler ama eylemin çeşitlilik kazanarak, boyut değiştirerek devam edeceğini dile getirdiler. Genel Başkanımızın başkanlığında vereceği karardır, biz her zaman onların yanındayız, bu haklı mücadelelerini destekliyoruz ve bu eylemselliğin her şeklinde yanlarında olacağız” dedi.

(Dilan Kaynak)

Paylaş