Ertürk; "Vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayamazsınız!"

Kepez Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili Erkan Kürşat Ertürk, su faturalarında indirim teklifinin reddedilmesi üzerine açıklamalarda bulunarak; "Kepez halkı belediye başkanından hizmet üretmesini bekliyor bahane değil" dedi.

1159

Kepez Belediyesi Ak Parti Grup Başkanvekili Erkan Kürşat Ertürk, partisinin belediye meclisinde verdiği su faturalarında indirim teklifinin reddedilmesi üzerine eleştirisel açıklamalarda bulunarak; "Kepezin içme suyu problemini çözmesi gereken belediye başkanıdır halk belediye başkanını hizmet etmesi ve sorunları çözmesi için seçer" şeklinde konuştu.

"CHP'li ve İP'li meclis üyeleri tarafından ret edilmiştir"
Belediye meclisinde verdikleri su faturalarında indirim talebine karşılık CHP ve İYİ Parti'nin teklifi reddetmesi üzerine açıklama yapan Kepez Belediyesi Ak Parti Grup Başkanvekili Erkan Kürşat Ertürk; "Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine AK Parti belediye meclis üyeleri olarak su faturalarında indirim yapılması hususunda vermiş olduğumuz teklif CHP'li ve İP'li meclis üyeleri tarafından ret edilmiştir. Daha önceki basın açıklamalarımızda da defalarca kez vurgu yaptığımız kuyu suyunun arıtılmasının çok maliyetli olduğu Türkiye'nin en büyük beldesinin kuyu suları ile su ihtiyacının karşılanamayacağı belediye başkanı tarafından da kabul edilmiştir" ifadelerini kullandı.

"Kepez halkı belediye başkanından hizmet üretmesini bekliyor"
Çanakkale Belediyelerinin acil bir şekilde su sorununa bir çözüm bulması gerektiğini vurgulayan Ak Partili Ertürk; "Topu taca atamazsınız! Kepezin su sorunu yaşadığını ve kuyuların kurumakta olduğunu belirten belediye başkanı devlet kurumlarını hedef göstererek sorumluğu üzerinden atmaya çalışmaktadır. Kepez ve Çanakkale belediyelerinin çok acil olarak içme suyu ile ilgili bir protokol yaparak Kepez'i baraj suyuna kavuşturması gerekmektedir. İki CHP'li belediye İzmir asfaltı üzerindeki işletmeler için yapmış oldukları içme suyu protokolünü neden bütün Kepez için yapmıyor? ?? Kepezli vatandaşlarımızı kuyu suyuna ve susuzluğa mahkum ediyorsunuz. Kepezin içme suyu problemini çözmesi gereken belediye başkanıdır halk belediye başkanını hizmet etmesi ve sorunları çözmesi için seçer. Sorunlar karşısında bahane üretip sorumluluğu başkalarının üzerine atsın diye değil. Kepez halkı belediye başkanından hizmet üretmesini bekliyor bahane değil" diye konuştu.

"Başkan özür dilesin"
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan'ın vatandaştan özür dilemesi gerektiğini belirten Ertürk; "Kepezli hemşehrilerimize hakaret edemezsiniz sayın başkan! Kuraklıktan bahseden belediye başkanına Çanakkale ve Kepez belediyelerinin içme suyu şebekelerinde kayıp kaçak oranının %50 ye yakın olduğunu bu kaçak oranının fazlalığının hem vatandaşımızın cebine yansıdığını hem de yer üstü ve yer altı su kaynaklarımızın boşa heba edildiğini kayıp kaçağın önüne geçilmesin önemini bir kez daha anlattık. Uzun yıllardır CHP belediyeciliği ile yönetilen bu belediyelerin su kaynaklarımızın heba edilmesini önlemek adına bir girişimde bulunmadıkları eleştirinde bulunduk. Belediye başkanı Birol Arslan'ın bize bir açıklama yapmak yerine Kepezin uzun yıllardır CHP belediyeciliği ile yönetilmesi cümlemize karşılık Kepezliler akıllı inanlar diyerek kendisine oy vermeyen Kepez seçmeninin %49,23'üne hakaret etmiştir. Kendisini özür dilemeye davet ettiğimizde ise oralı bile olmamıştır. Bir kez daha kendisini özür dilemeye davet ediyor takdiri Kepezli hemşehrilerimize bırakıyoruz" sözlerini kullandı.

"Kuyu suyunu içirip 4 ay sonra çıkıp özür dileyemezsiniz"
Kepez'de arıtılmayan kuyu suyuna değinen Ak Partili Ertürk; "Vatandaşın sağlığıyla oynayıp özür dileyemezsiniz. Meclis üyemiz Serkan Kale'nin arıtmanın çalışmadığına vurgu yapması üzerine, 4 aydır arıtmayı çalıştıramadığını itiraf eden belediye başkanı Kepez'lilerden özür dilemiştir. Gururla için diyerek vatandaşlarımıza arıtılmayan kuyu suyunu içirip 4 ay sonra çıkıp özür dileyemezsiniz vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayamazsınız!" dedi.
(Atilla Akın)

Paylaş