havadurum

Erkek’ten 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajı

Erkek; "Çevreye sahip çıkmak hepimizin sorumluluğu! Dünya Çevre Günü'nde bir araya gelerek farkındalığımızı pekiştirelim. Katılın, doğayı koruyalım, geleceğimizi güvence altına alalım!"

1488

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı; “Değerli Hemşehrilerim; Bilindiği üzere, insanlık olarak yaşamımızın sürekliliği çevre ve doğanın varlığına bağlıdır. Bu nedenle, çevre ve doğa koruma bilinci küresel ölçekte önemi tartışılmaz bir noktadır. Yine biliyoruz ki dünyanın her yerinde doğa, insan eliyle yaratılan kirliliğin, tahribatın izlerini artık tolere edemeyecek bir noktaya ulaştı. Çevre kirliliği, küresel ısınma, iklim değişikliği gibi konular gündemden hiç düşmüyor. Bu konular ise ancak ve ancak evrensel bir farkındalık ve çabayla ele alınabilir.

Öte yandan bizler, yeşili ve oksijeni bol, her sokağın mavilere çıktığı ender güzellikte bir kentte yaşadığımızın bilinciyle, doğayı koruma ve sürdürülebilir kılma mücadelemizi hemşehrilerimizle birlikte veriyoruz. Doğamızın eşsiz güzelliğini bugün bizler, yarın da gelecek nesiller doyasıya yaşayabilsin diye bu mücadeleyi büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Birleşmiş Milletlerin 1972 yılında İsveç'te düzenlediği çevre konferansının yıldönümü olan ve çevrenin korunmasına ilişkin ortak bilincin geliştirilmesinin hedeflendiği 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ben de tüm hemşehrilerimi 5 Haziran 2024 Çarşamba günü 18.00-20.00 saatleri arasında Barış Kordonu / Barış Kafe Bölgesinde gerçekleştireceğimiz Dünya Çevre Günü etkinliklerinde bir arada olmaya, bu konudaki farkındalığımızı pekiştirmeye davet ediyorum.

Kıymetli hemşehrilerim; Çevrenin korunması, geleceğimizin korunması demektir. Dolayısıyla kapımızın önünden suyumuza, ormanlarımıza, havamıza ve denizlerimize kadar her alanda temizlik, koruma ve tüketim alışkanlıklarımızın yönetimine ilişkin göstereceğimiz farkındalığın yaşama ve gelecek nesillere yönelik bir vatandaşlık ödevi olduğunu yineliyor; bugüne ve yarına sağlıklı bir çevre bırakma çabamıza katkı sunan herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş