Erkek, "A'dan Z'ye yeniden yapılanacağız"

CHP delege seçimlerinin ardından ilçe kongrelerine başladı. Biga'da yapılan kongrede mevcut Başkan Cemal Mantar, yeniden seçilirken, Bayramiç İlçe Başkanlığı'na ise İbrahim Demirtaş ve yönetimi seçildi. Kongrelere katılan Parti Meclisi üyesi Avukat Muharrem Erkek, "A'dan Z'ye kadar yeniden yapılanacağız. İlke ve değerlerimizi daha da güçlendirerek birlikte yürüyeceğiz. Çalışma şekillerimizi değiştireceğiz; tüm toplumu kucaklayacağız" dedi.

2055
Cumhuriyet Halk Partisi örgüt seçimlerini gerçekleştiriyor. Temmuz ayında startı verilen kongreler sürecinde delege seçimlerini tamamlayan CHP'de, ilçe seçimleri yapılıyor. Biga İlçe kongresiyle başlayan seçimler Bayramiç ile devam etti. Biga'da tek adaylı seçimin ardından CHP Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar güven tazeleyerek görevine devam etti. 159 delegenin oy kullandığı seçim sonucunda yeni CHP Biga İlçe Yönetimi oluştu. Biga İlçe Yönetimi; Cemal Mantar (Başkan), Özgür Yılmaz, Özden Barış Çetin, Neslihan Durmaz, İlker Sezen, Oktay Ceviz, Figen Üzel, Murat Önver, Enes Çerkez, Serkan Taşkın, Aslı Gezgin Ersöz, Kemal Diren, Oktay Özer, Ercan Tulnay ve Hasan Cesur isimlerinden oluştu.

Bayramiç'te Demirtaş dönemi
Bayramiç Cumhuriyet Halk Partisi olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Kongrede tek liste oylandı. Oylamada, İbrahim Demirtaş Bayramiç İlçe Başkanlığına seçilirken, yeni yönetim de oluştu. Kongrenin Divan Başkanlığını CHP Parti Meclisi üyesi ve önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Erkek "Cumhuriyet Halk Partisi tarihi boyunca, değişim gücüyle hareket etmiş. Demokrasi mücadelesi vermiş. Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin temelinde Anadolu ve Rumeli müdafaa-i hukuk var. Kuvai Milliye var. Bir demokrasi mücadelesi var. Hep birlikte demokrasi ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Mücadeleye de devam edeceğiz. Çocuklarımızın geleceği için bu mücadeleyi vereceğiz. Bizi besleyen iki kaynak var. Biri Atatürkçülük, biri de sosyal demokrasi. Bunun sentezini çok iyi yapacağız. Bugün ülkemizin yaşadığı derin yoksullukla mücadele etmek için sosyal demokrasiyi hayata getireceğiz. Neo liberal politikalara karşı sosyal demokrasiyi, sosyal devleti güçlendireceğiz. Otoriter, popülist, Neo milliyetçilik yerine Atatürk Milliyetçiliğinde halkı birleştireceğiz" dedi

Erkek'ten değişim mesajı
CHP Parti Meclisi Üyesi Avukat Muharrem Erkek, Biga İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada değişim mesajı verdi. CHP'deki gündem maddesi olan değişim konusunda net tavır koyan Erkek, "A'dan Z'ye kadar yeniden yapılanacağız. İlke ve değerlerimizi daha da güçlendirerek birlikte yürüyeceğiz. Çalışma şekillerimizi değiştireceğiz; tüm toplumu kucaklayacağız. Çünkü biz büyük bir kitle partisiyiz. CHP, 85 milyon için çalışan büyük bir kitle partisidir. Sağ partilere de oy veren seçmenleri de sosyal demokrasi ile buluşturmak için büyük çaba göstereceğiz. Beldelerimizden başlayarak, ilçelerimiz, ilimiz Genel Merkezimiz kadar bir yenilenmeyi, sağlıklı bir dönüşümü, değişimi gerçekleştireceğiz. Parti meclisimizde de ifade etmiştim, burada da ifade edeyim. Bizlere düşen görev; en başta Genel Başkanımıza, PM ve hepimize düşen görev sağsalim ve selametle partimizi kurultaya götürmektir. Çünkü CHP'de değişim ve dönüşümler, yenilenmeler kurultayın iradesi ile gerçekleşir. Biz bu sebeple dünyanın en köklü siyasi partilerinden biriyiz. CHP güçlü olursa; muhalefet güçlü olabilir, Türkiye güçlü ve güvenli olabilir. CHP her şeyin üzerindedir. Üyemizden genel başkanımıza kadar şahsi bir kaygı gütmeden ülkemiz, çocuklarımızın geleceği için kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Kongrelere, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan, CHP Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, İl ve ilçe yönetimleri ile Belediye Başkanları katıldı.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş