havadurum

Erenköy Muhtarının tebligatı sakladığı iddia ediliyor! Kayıp evrak bilmecesi!!!

Erenköy sakinleri Berrin-Celal Köse çifti, yaşadıkları evin yanında bulunan konut yapısı hakkında bilgi almak amacıyla dilekçe vererek gerekli yerlere başvuruda bulundu. Ancak Köse çifti, konuyla ilgili olarak Erenköy Muhtarlığı tarafından sağlanan bilgilerin sümenaltı edildiğini ileri sürdü.

2715

Erenköy sakinlerinden Berrin-Celal Köse çifti, yaşadıkları evin yanındaki konut yapısıyla ilgili bilgi almak üzere başvuruda bulundu. Köse çifti bilgi almak istemelerinin nedeni ise şu şekilde aktardı, “Meskenime komşu bir parsel üzerinde iki yıl kadar önce inşaatına başlanılan bir konut yapısının taşkınlık belirtileri gösterdiğini fark ettim. Bu yapı şahsıma ait taşınmazların görüş alanını haksız olarak engelleyerek maddi değerlerini olumsuz etkilerken kendi değeri yükseltilmekte, sokak siluetini bozarak imar kirliliği yaratmakta ve çarpık kentleşmeye yol açmaktadır”

Komşu parseldeki konut yapısının taşkınlık yarattığı düşüncesiyle Köse çifti, Çanakkale İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nden ilgili yapının ruhsat ve ekleriyle ilgili teknik bilgiler talep etti. Bu taleplerin yanı sıra, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na da benzer bir dilekçe veren Köse çifti, yaşadıkları süreçle ilgili soruşturma kopyası gibi ilgili belgelere ulaşamadıklarını söyledi. Ancak Köse çifti, Erenköy Muhtarlığı tarafından bilgilerin göz ardı edildiğini öne sürdü. Valilik İl İdare Kurulu Müdürlüğü tarafından verilen ön inceleme kararın Erenköy Muhtarı Bülent Bayat tarafından kendisine ulaştırılmadığını ileri süren Köse, durumu öğrenmek için başvurular yaptığını ancak herhangi bir bilgi alamadığını dile getirdi.

“PTT Muhtara teslim etmiş!”

Erenköy Muhtarı Bülent Bayat'ın, uzun süre önce teslim alındığı iddia edilen tebligatın bulunduğunu belirttiği bir whatsapp mesajı, Köse çiftinin dikkatini çekti. Ancak Köse, muhtardan gelen bu mesajın içeriği ve tebligatın beş ay boyunca nerede tutulduğu konusunda şüphelerini dile getirdi. Köse, “Bunca zamandır şahsıma tebliğ edilmemiş ancak yetkililerce şahsıma tebliğ edildiği iddia edilen, fakat tebligat kayıt bilgisi belgelenemeyen İl İdare Kurulu’nun 40 No’lu kararının aslında 28.07.2023 tarihinde PTT görevlisi tarafından Erenköy Muhtarlığı’na teslim edilmiş olduğunu beyan etti” dedi.

“Evrak 5 aydır neredeydi?”

Köse, Erenköy Muhtarı’nın söylediklerinin birbirini tutmadığını kaydederek, “Yanıtlanması gereken sorular Erenköy Muhtarı’nın sözünü ettiği ve 28 Temmuz 2023 tarihinde muhtarlıkta birileri tarafından teslim alındığı anlaşılan bu evrak yaklaşık beş aydır neredeydi? Muhtar, ‘ofisimde buldum’ ya da ‘çöpten buldum’ gibi bir ifade kullanmıyor; ‘geldi’ diyor! Kaldı ki böyle de söyleyemez, çünkü muhtarlıkta şahsıma gelen bir evrak olmadığını 27 Kasım 2023 tarihinde bir whatsapp iletisiyle yazılı olarak beyan etmişti. Bülent Bayat, muhtarlık tarafından beş ay önce teslim aldığı bir evrak için sanki muhtarlığa yeni gelmiş gibi söz etmesi dikkat çekicidir” dedi.

“Engellenen tebligat hangi amaçlara hizmet etmiştir?”

İlgili evrakın muhtarlık tarafından zamanında kendisine verilmediğini ifade eden Berrin Köse, “Ayrıca, söz konusu evrakı muhtara kim getirmiştir? Muhtarın kullandığı ‘geldi’ sözcüğü ‘yakın bir zamanı ya da şimdiyi’ işaret ettiğine göre; evrak beş aydır kimler tarafından ve nerede tutulmuştur? Görünen odur ki, tebligat evrakı beş ay önce Erenköy Muhtarlığı tarafından teslim alınmış; muhtarlıkta ya da bir yerlerde alıkonulmuş; tarafıma verilmemiş, geldiği kuruma iade edilmemiş; bu evrakın şahsıma tebliğ edilmemesi ile amaçlanan hedefe ulaşılmış ve sonra da zor duruma düşen birilerini kurtarmak amacıyla ortaya servis edilmiştir! Eşzamanlı diğer olaylarla birlikte değerlendirildiğinde, olup biten hukuksuzluklar şahsıma karşı kurulan planlı, programlı işlenen suçları işaret etmektedir. Engellenen tebligat hangi amaçlara hizmet etmiştir?” diye sordu.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş