EntreAction Erasmus+ AB Projesi Yaz Okulu Çanakkale 

‘EntreAction: Girişimcilik Eğitiminde Yenilikçi Bir Vakadan Video-Hikayeye Yaklaşımı’ konulu, 400 bin Avro bütçe alan, Avrupa Birliği Projesi Yaz okulu 15 -  26 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 6 ülkeden 54 öğrenci ve öğretim üyesinin katılımı ile Troia Tusan Hotel ve İÇDAŞ Kongre Merkezinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi.

891

‘EntreAction: Girişimcilik Eğitiminde Yenilikçi Bir Vakadan Video-Hikayeye Yaklaşımı’ konulu Avrupa Birliği Projesi çalıştayı yaz okulu 15 Temmuz 2024 tarihinde Troia Tusan Hotel’de açılış programıyla başladı. Açılış oturumuna Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökalp, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez onur konukları olarak katılarak birer konuşma yaptılar. Projenin Türkiye Yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa Boz ve Proje Yürütücüsü Bulgaristan, Veliko Tarnovo St. Cyril ve St. Methodius Üniversitesi’nden Doç. Dr. Veneta Hristova’da konuşmalarında , yaz okulu programı hakkında bilgiler verdiler. İki hafta devam eden yaz okulu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden proje ekibi Prof. Dr. Mustafa Boz, Prof. Dr. Hülya Önal, Dr. Öğr. Üyesi H. Çağlar Doğru, Öğr. Gör. Gökhan Akça, Öğr. Gör. Tarık Yalçınkaya ve projede görevli üniversite öğrencilerinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Proje yürütücüsü ve ortağı yaz okulu katılımcıları; Bulgaristan Veliko Tarnovo St. Cyril ve St. Methodius Üniversitesi, Polanya - Szczecin Denizcilik Akademisi, , Finlandiya - Tampere Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Almanya- Leipzig Üniversitesi, Portekiz - Aveiro Üniversitesi ve Polonya - Science4People kurumundan 24 eğitmen ve akademisyen ile 30 öğrenciden oluştu.

Yaz okulunda, proje kapsamında şimdiye kadar üretilen Girişimcilik Eğitimi ve Girişimcilik Fikirleri sunuldu, ekiplerin hazırladığı interaktif, çağdaş girişimcilik eğitimini desteklemek amacıyla hazırlanan eğitim videoları gösterildi, Çanakkale’li örnek girişimciler seminer verdi. Yeni girişimcilik eğilimleri tartışılarak, yeni fikir ve görüşler değerlendirildi. Sosyal faaliyetler arasında, ilk hafta Troya Antik Kenti ve Troya Müzesi gezisi, İkinci hafta Çanakkale Deniz Müzesi gezisi ve şehir turu düzenlenerek Çanakkale’nin tarihi, kültürü ve yaşamı misafir öğretmen ve öğrencilere tanıtıldı.

Yaz okulunun son günü, öğrenci takımlarının hazırladığı, yeni girişimcilik fikirlerini yansıtan videolar gösterildi. Başarı ödülleri ve katılım sertifikaları takdim edildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş