havadurum

Ender Saraç’ın hayatı: Kimdir, kaç yaşında, nereli? Eşi kim, kaç çocuğu var?

Sağlıklı yaşam ve zayıflama konusunda uzman olan Ender Saraç, hem doktor hem de yazar olarak tanınıyor. Birçok televizyon programı, kitap ve gazete yazısıyla insanlara sağlıklı beslenme ve yaşam önerileri veren Saraç, özel hayatıyla da ilgi çekiyor. Ender Saraç kimdir, kaç yaşında, nereli? Ender Saraç’ın eşi kim, kaç çocuğu var? İşte, Ender Saraç’ın hayatına dair merak edilenler…

1661

Ünlü doktor ve yazar Ender Saraç, sağlıklı yaşam ve zayıflama konusunda yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Televizyon programları, kitapları ve gazete yazılarıyla milyonlarca kişiye ulaşan Saraç, son günlerde özel hayatıyla da gündemde. Peki, Ender Saraç kimdir, kaç yaşında, nereli? Ender Saraç’ın eşi kim, kaç çocuğu var? İşte, Ender Saraç’ın bilinmeyen hayatı…

Ender Saraç kimdir?

Ender Saraç, 1959 yılında İzmir’de doğdu. Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden doktor olarak mezun oldu. Mezun olduktan sonra mecburi hizmetini Erzurum ili İspir ilçesi Kırık Nahiyesi ve köylerinde yaptı. Askerliğini tabip asteğmen olarak Çorlu’da Alay Tabibi olarak yaptı. Askerlik dönüşü İzmir’e giderek Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Aile Hekimliği ihtisasını tamamladı.

1990 yılından bu yana Ayurveda çalışmaları yapan Ender Saraç, İzmir’den İstanbul’a geldiği ilk yıllarda Nükhet Duru ile beraber UNİFORM Sağlık ve Estetik Merkezi’nde çalıştı. 1989-1995 yılları arasında İsviçre, Hollanda, Almanya ve Hindistan’da ayurveda ve Hindu tıp bilimi konularında eğitim gördü. 1994 yılında Türkiye’nin ilk Doğal Tıp ve Estetik Merkezi olan Hay Sağlık Merkezi’ni kurdu. Ayrıca Türkiye’nin ilk Doğal Arınma Merkezi olan Ulus’taki Doğa Arınma Merkezi’nin de kurucularındandır.

Dr. Ender Saraç’ın ayrıca Türk Akupunktur Derneği’nin bir buçuk yıl süren kurslarını bitirerek aldığı, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı Akupunktur sertifikası da bulunmaktadır. İşyeri hekimliği sertifikası da olan Saraç, astroloji, meditasyon, reiki, NLP, yoga gibi çeşitli özel gelişim ve spiritüel eğitim programlarına da katılmıştır.

Ender Saraç, Show TV’de 2008 ve 2009 yıllarında Ender Saraç’la Sağlıklı Günler Programı’nı yaptı. CNN-Türk, TRT-1 ve TRT-int, ATV gibi çeşitli kanallarda toplum sağlığını ilgilendiren konularda düzenli programlar da yapmıştır. Posta Gazetesi’nde sağlık konularında yazılar yazmaktadır. Özel Hay Polikliniği’nde çalışmalarına devam etmektedir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Ender Saraç’ın kitapları

Ender Saraç, sağlıklı yaşam ve zayıflama konusunda birçok kitap yazdı. Ayuverda isimli kitabı, Doğal ve Sağlıklı yaşam ile ilgili Türkiye’nin ilk Türkçe kitabıdır. Kitap kısa süre içinde çok baskı yapılarak uzun süre en çok satan kitaplar arasında yer aldı. Diğer kitapları şunlardır:

  • 2001 - Ayurveda Sağlıklı Zayıflamanın Yolları
  • 2002 - Ayurveda Sağlıklı ve Uzun Yaşamın Sırları
  • 2005 - Doğanın Şifalı Eli
  • 2007 - Ruhsal Gelişim ve Kader
  • 2008 - Ramazanda Sağlıklı ve İnce Kalın
  • 2011 - İlaç Gibi Yemekler
  • 2012 - Artık Ruhunu da Besle
  • 2015 - Çocuğunu Doğru Besle
  • 2017 - Ruhsal Gelişim ve Kader: Hiçbirimiz Boşuna Yaratılmadık…
  • 2018 - Mumiyo (Yüksek Dağlardan Gelen Şifa)
  • 2019 - 2020 Astroşifa Ajandası

Ender Saraç’ın özel hayatı

Ender Saraç, 1988 yılında Sevgi Saraç ile evlendi. Özcan adında bir çocukları oldu. 2004 yılında boşanma davası açtı. Ancak eşi boşanmaya yanaşmayınca dava reddedildi. Saraç çifti de ayrı yaşamaya başladı. 2011 yılında boşanabildi.

Ender Saraç, 2013 yılında Benan Kurtuluş ile evlendi. Bu evlilikten Mikail (d.2010) adında bir oğlu ve 2014 şubat doğumlu bir kızı vardır.

Ender Saraç’ın son zamanlarda eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle magazin gündemine de geldi. Ender Saraç, eşi Benan Saraç’ın kendisine saldırdığını iddia ederek eşi hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Bu iddialara Benan Saraç’tan yanıt geldi. Benan Saraç, iddiaların gerçek olmadığını belirtti ve Ender Saraç’ın kendisine psikolojik şiddet uyguladığını söyledi.

Ayrıca Ender Saraç’ın oğlu Mikail’in okuldaki rehber öğretmenine babasının kendisini istismar ettiğini anlattığı iddia edildi. Çocuğun anlattıklarının yazıldığı tutanaktaki ifadeler basına yansıdı. Ender Saraç ise bu iddiaları yalanlayarak, oğlunun annesi tarafından manipüle edildiğini ve kendisine iftira atıldığını savundu.

(Haber Merkezi)

Paylaş