havadurum

ENAG enflasyon verileri açıkladı: ENAG ve TÜİK verileri arasındaki fark büyüyor

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından açıklanan verilere göre, eylül ayında enflasyon oranı yüzde 130,13'e çıkarak TÜİK verileriyle önemli bir farklılık gösterdi.

1551

Türkiye'de enflasyon oranlarına dair resmi ve bağımsız kaynaklar arasındaki farklar giderek büyüyor. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), son verilerine göre Eylül ayında aylık enflasyonu yüzde 6,24 olarak hesaplayarak yıllık enflasyonu yüzde 130,13 olarak açıkladı. Bu rakamlar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilere göre oldukça farklı. TÜİK'e göre Eylül'de aylık enflasyon yüzde 4,75, yıllık enflasyon ise yüzde 61,53 olarak kaydedildi. Bu veriler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlardan önemli ölçüde farklılık gösterdi.

Ekonomideki Fiyat Değişimleri

Eylül ayında en yüksek fiyat artışları "Eğlence ve Kültür" kategorisinde yaşandı. TÜİK alt gruplarını referans alındığında en düşük aylık artış yüzde 1,80 ile "Giyim ve Ayakkabı" kategorisinde görülürken en yüksek artış yüzde 11,05 ile "Eğlence ve Kültür" kaleminde kaydedildi.

Fiyatlar Gerilemiyor: Eylül Ayında Hiçbir Harcama Grubunda Fiyatlar Düşmedi

Eylül ayına dair dikkat çeken bir diğer nokta ise hiçbir harcama grubunda fiyatların gerilememesi oldu. TÜİK verileri, en düşük fiyat artışının yüzde 1,80 ile "Giyim ve Ayakkabı" kategorisinde olduğunu gösterirken, genel olarak fiyatlar artış göstermeye devam etti.

TÜİK verilerine ulaşmak için diğer haberimizi inceleyebilirsiniz;

Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı: Yıllık enflasyon %61.53’e yükseldi

(Erhan Taylan)

Paylaş