havadurum

En sonunda tanıştılar!

AKP Çanakkale Milletvekili Adayları, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı makamında ziyaret etti. Belediye başkanının makamında gerçekleşen ziyarete, Başkan Gökhan ile AKP Milletvekili 1`inci sıra adayı Bülent Turan`ın birbirlerine ince göndermeleri damga vurdu. Çanakkale`de çalışmalarından iktidar olacaklarını gördüklerini ifade eden Turan`a, Başkan Gökhan; “Siz Çanakkale topraklarında mı geziyorsunuz? Ben de bu topraklarda geziyorum da, hiç öyle bir imaj yok. Çanakkale`de sizi birinci görmüyorum. CHP`yi birinci görüyorum. Yanlış bir coğrafyada gezmiş olmayasınız. İstanbul coğrafyası olmasın bu?” cevabını verdi.

907
 
 
Seçim ziyaretleri kapsamında, AKP Çanakkale Milletvekili Adayları, Bülent Turan, İsmail Kaşdemir, Jülide İskenderoğlu ve Sebahattin Güner, AKP Çanakkale İl Başkanı Erdener Can ile AKP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan dün, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı makamında ziyaret etti. AKP Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan, Başkan Gökhan`a kahve takımı hediye ederken, Başkan Gökhan da teşekkürlerini ileterek; “ Sizi tanımıyoruz dedik ama tanışmış olduk. Güzel bir başlangıç oldu” dedi. Bülent Turan`ın; “Sayın başkanım dakika bir gol bir yapmayalım” cevabı ise orada bulunanları güldürdü. Turan; “Her ne kadar ben İstanbul`da olsam da, ailem, akrabalarım Çanakkale`de yaşıyor. Çanakkale bizim ortak noktamız. Çanakkale`ye hizmet için buradayız. Biz Çanakkale`de epeydir arazideyiz. İktidarımızın devam edeceğini gösteriyor arazi. Eğer yeniden iktidar olursak Çanakkale`ye hizmet etmeyi düşünüyoruz. Partiler, kurumlar hepsi bir yere kadar. Çanakkale bizim ortak noktamız. İktidar partisi olarak merkez belediyemizle beraber, Çanakkale için güzel şeyler yapacağımız düşünüyoruz. Hem genel merkezimizle beraber, hem de İstanbul`daki tecrübelerimizle, burada sayın başkanımızı çalışmalarında destek olacağız” dedi.
 
“ Yanlış bir coğrafyada gezmiş olmayasınız”
AKP Çanakkale Milletvekili Bülent Turan`ın iddialı konuşmasına, Bakan Gökhan`ın cevabı ise; “Siz Çanakkale topraklarında mı geziyorsunuz? Ben de bu topraklarda geziyorum da, hiç öyle bir imaj yok. Çanakkale`de sizi birinci görmüyorum. CHP`yi birinci görüyorum. Yanlış bir coğrafyada gezmiş olmayasınız. İstanbul coğrafyası olmasın bu?” ifadelerini kullandı.
“ Biz oyları sandığa doldurup, yarı yolda atmıyoruz”
Seçimler döneminde en çok kadınların çalıştığını belirten Başkan Gökhan, AKP Çanakkale Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu`nun 3`üncü sıradan gösterilmesini eleştirerek; “ Kadınları adaylıkta hep 3`üncü sıraya koyuyorsunuz. Partinizde önseçim yapılsaydı, demokratik bir süreç olsaydı, Jülide hanım ya 1`inci ya 2`inci sıradaydı. Çünkü büyük çaba gösterdi” dedi. AKP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan kendi partilerinin Çanakkale`de en azından bir kadın aday çıkardığını belirterek, CHP`de bunu da göremediklerini belirtti. Başkan Gökhan Aydoğan`ın haklı olduğunu belirterek; “Bir kadın adayın olması tabi ki önemli bir şey. Bizde de bir kadın aday olsaydı iyi olurdu, ama aday adayı çıkmadı. Bir önceki dönem iki kadın vardı. Bu dönem hiç çıkmadı” dedi. AKP Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan`ın; “Acaba kadınlar seçime mi inanmıyor?” sorusuna Başkan Gökhan, AKP`nin Çanakkale`deki aday adaylık yoklaması sürecine göndermede bulunarak; “Seçime inanmayacak bir durum yok. Bizim seçimlerimiz hakim denetiminde oluyor. Biz sizin gibi sandıkları burada doldurup, yarı yolda atmıyoruz sokağa” diye belirtti. Turan, önseçimin her parti için önemli olduğunu belirterek; “ Ama Türkiye`de partilerin kurumsal kimliği, gelişimine baktığınız zaman önseçim dışında başka yollar aranabilir. Bizde temayül yoklamaları var. STK yoklamaları var. Anketler var. Biz daha isabetli, daha doğru karar verebilmek için temayülden başka şeylerde yapmak istiyoruz. Çünkü temayül yoklamalarında bazen çok kıymetli bir başkanımızın, kıymetli bir idarecimizin oğlu birinci olabiliyor. Bu maalesef her partide olabiliyor. O yüzden diyoruz ki; temayül de olsun, anket de olsun, STK`lar da olsun” dedi. Başkan Gökhan siyasi partiler ve seçim yasasının değişmesi gerektiğini belirterek; “12 Eylül`den beri bütün iktidar olan partiler hep şikayet ettiler. Ama değiştirmediler. Buna cesaret edilmesi lazım. İnsanlara güvenmek lazım. Üye yaparken dikkat etmemiz lazım. Biz napıyoruz? Yoldan geçeni üye yapıyoruz! Özellikle bu iktidar partisinde çok var. Sağlıklı bir üye yapısıyla, önseçim en doğrusudur” dedi.
Paylaş