havadurum

En Soğuk Düşman: Grönland’ın Buzları Arasında Bir Hayatta Kalma Mücadelesi

Netflix’in yeni filmi En Soğuk Düşman, 1909 yılında Grönland’da yaşanan gerçek bir olaydan esinlenerek, iki adamın hayatta kalma mücadelesini konu alıyor.

1011

Netflix’in yeni filmi En Soğuk Düşman, 1909 yılında Grönland’da yaşanan gerçek bir olaydan esinlenerek, iki adamın hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. Film, Game of Thrones’tan tanıdığımız Nikolaj Coster-Waldau ve Peaky Blinders’tan tanıdığımız Joe Cole’un başrollerini paylaştığı bir dram ve macera filmi. Film, 2 Mart 2022 tarihinde Netflix’te yayınlanmaya başladı.

En Soğuk Düşman Filminin Konusu

En Soğuk Düşman filmi, 1909 yılında Kaptan Ejnar Mikkelsen yönetiminde olan bir Danimarka seferinin gerçek öyküsünü anlatıyor. Seferin amacı, Grönland’ın tek parça bir ada olduğunu kanıtlamak. Mikkelsen, mürettebatını gemide bırakarak, deneyimsiz mürettebat üyesi Iver Iversen ile birlikte buzulları aşmaya kalkışır. İkili, Grönland’ın bir ada olduğuna dair kanıt bulmayı başarır, ancak geri dönmek için yola çıktıklarında karşılaştıkları zorluklar onları hayatta kalma savaşı vermeye zorlar. Film, insanın doğaya karşı verdiği mücadeleyi, dostluk ve sadakat gibi temaları işliyor.

En Soğuk Düşman Filminin Oyuncuları

En Soğuk Düşman filminin oyuncu kadrosu şöyle:

  • Nikolaj Coster-Waldau: Kaptan Ejnar Mikkelsen rolünde. Game of Thrones dizisinde Jaime Lannister rolüyle tanınan Danimarkalı oyuncu, aynı zamanda filmi Joe Derrick ile birlikte senaryolaştırdı.
  • Joe Cole: Iver Iversen rolünde. Peaky Blinders dizisinde John Shelby rolüyle tanınan İngiliz oyuncu, filmde Mikkelsen’in yanında hayatta kalmaya çalışan genç ve cesur bir denizciyi canlandırıyor.
  • Charles Dance: Neergaard rolünde. Game of Thrones dizisinde Tywin Lannister rolüyle tanınan İngiliz oyuncu, filmde Mikkelsen’in rakibi olan bir Danimarka subayını oynuyor.
  • Heida Reed: Naja rolünde. Poldark dizisinde Elizabeth Warleggan rolüyle tanınan İzlandalı oyuncu, filmde Mikkelsen’in sevgilisi olan bir Grönlandlı kadını oynuyor.
  • Ed Speleers: Bessel rolünde. Downton Abbey dizisinde Jimmy Kent rolüyle tanınan İngiliz oyuncu, filmde Mikkelsen’in mürettebatından birini oynuyor.
  • Diarmaid Murtagh: Poulsen rolünde. Vikings dizisinde Leif rolüyle tanınan İrlandalı oyuncu, filmde Mikkelsen’in mürettebatından birini oynuyor.
  • Gisli Örn Garoarsson: Jorgensen rolünde. Trapped dizisinde Andri rolüyle tanınan İzlandalı oyuncu, filmde Mikkelsen’in mürettebatından birini oynuyor.
  • Sam Redford: Laub rolünde. The Hurt Locker filminde Contractor Charlie rolüyle tanınan İngiliz oyuncu, filmde Mikkelsen’in mürettebatından birini oynuyor.
  • Nick Jameson: Holm rolünde. 24 dizisinde Yuri Suvarov rolüyle tanınan Amerikalı oyuncu, filmde Mikkelsen’in mürettebatından birini oynuyor.
  • Frankie Wilson: Unger rolünde. The Inbetweeners dizisinde Neil Sutherland rolüyle tanınan İngiliz oyuncu, filmde Mikkelsen’in mürettebatından birini oynuyor.
  • Þorsteinn Bachmann: Amdrup rolünde. Case dizisinde Brynhildur rolüyle tanınan İzlandalı oyuncu, filmde Mikkelsen’in rakibi olan bir Danimarka subayını oynuyor.

En Soğuk Düşman Filminin Yönetmeni ve Yapımcısı

En Soğuk Düşman filminin yönetmeni Peter Flinth. Flinth, Arn: The Knight Templar ve The Last Kingdom gibi tarihi filmler ve dizilerin yönetmenliğini yapmış bir İsveçli yönetmen. Film, Ejnar Mikkelsen’in “Two Against the Ice” isimli kitabından uyarlandı. Film, Baltasar Kormákur’un yapımcılığını yaptığı RVK Studios ve Ill Kippers ortak yapımı. Kormákur, Everest ve Adrift gibi doğa temalı filmlerin yönetmeni ve yapımcısı olarak tanınan bir İzlandalı yönetmen ve yapımcı.

En Soğuk Düşman Filminin Fragmanı ve Yayın Tarihi

En Soğuk Düşman filminin fragmanı, 19 Ocak 2022 tarihinde Netflix tarafından yayınlandı. Fragmanda, Mikkelsen ve Iversen’in Grönland’ın buzları arasında verdiği hayatta kalma mücadelesi görülüyor. Film, 2 Mart 2022 tarihinde Netflix’te yayınlanmaya başladı. Film, Netflix’in orijinal filmleri arasında yer alıyor. Film, Türkçe altyazı ve dublaj seçenekleriyle izlenebiliyor.

En Soğuk Düşman filmi, gerçek bir olaydan esinlenerek, insanın doğaya karşı verdiği mücadeleyi, dostluk ve sadakat gibi temaları işleyen bir dram ve macera filmi. Film, Game of Thrones’tan tanıdığımız Nikolaj Coster-Waldau ve Peaky Blinders’tan tanıdığımız Joe Cole’un başrollerini paylaştığı bir film. Film, 2 Mart 2022 tarihinde Netflix’te yayınlanmaya başladı. Film, tarihi filmler ve dizilerin yönetmeni Peter Flinth tarafından yönetildi. Film, Ejnar Mikkelsen’in “Two Against the Ice” isimli kitabından uyarlandı. Film, doğa temalı filmlerin yönetmeni ve yapımcısı Baltasar Kormákur’un yapımcılığını yaptığı bir film. Film, Netflix’in orijinal filmleri arasında yer alıyor. Film, Türkçe altyazı ve dublaj seçenekleriyle izlenebiliyor.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş