havadurum

En İyi Zombi Filmleri! Zombi Filmleri: En İyi ve En Popüler 10 Listesi

En iyi zombi filmleri neler? Zombi korkusu sinema dünyasında daima büyük ilgi uyandırmış, milyonlarca izleyiciyi ekrana kilitlemiştir. Zombi filmleri, adeta gerçeklik ile kurgunun buluştuğu noktada izleyenleri derin bir korku ve heyecan içerisine sürükler. Peki, zombi filmi severler için kaçırılmayacak en popüler yapımlar hangileri? İşte, korku dolu anlara ev sahipliği yapan, en çok izlenen zombi filmleri listesi!

3469

Zombi filmleri, son yıllarda hem korku hem de komedi türlerinde büyük bir ilgi gören ve izleyiciyi sürükleyen birçok yapımdan oluşuyor. Zombiler, genellikle salgın sonucunda ortaya çıkan ve insanları yamyamaya dönüştüren canavarlar olarak tasvir ediliyor. Ancak bazı zombi filmleri, zombilerin insanlara benzeyen veya onlarla iletişim kurabilen karakterler olduğunu da gösteriyor. Bu filmler, hem gerilim hem de mizah unsurları içeriyor ve izleyicileri hem korkutuyor hem de eğlendiriyor.

En iyi zombi filmleri

Peki, en iyi ve en popüler zombi filmleri hangileridir? İşte sizin için hazırladığımız en iyi 10 zombi film listesi:

  1. Ölülerin Şafağı (Dawn of the Dead) : Zack Snyder’ın yönettiği bu film, bir gece içinde dünyanın büyük bir bölümünün zombilere dönüştüğünü ve insanların hayatta kalmak için bir şehirdeki bir otobanın korunması gerektiğini anlatıyor. Filmde, Kevin Zegers, Ving Rhames, Jake Weber gibi oyuncular rol alıyor.
  2. Zombieland : Ruben Fleischer’ın yönettiği bu film, zombi salgınıyla yaşamları kabusa dönen bir grup insanın tehlikeli yolculuğunu komedi ve korku öğeleri harmanlayarak anlatıyor. Filmde, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone gibi oyuncular rol alıyor.
  3. Dehşet Gezegeni (Planet Terror): Robert Rodriguez ve Rob Zombie’nun ortaklaşa yönettiği bu film, William ve Dakota Block adlı iki arkadaşın kasabadaki insanların garip davranmaya başladığını fark ettikleri ve bunun nedeninin bir gazın insanları cani yaratıklara dönüştürdüğünü keşfettikleri bir hikayeyi anlatıyor. Filmde, Kurt Russell, Rose McGowan gibi oyuncular rol alıyor.
  4. Zombilerin Şafağı (Shaun of the Dead) : Edgar Wright’un yönettiği bu film, Shaun adlı bir adamın hayatının tıkanmasına rağmen annesiyle olan sorunlarını çözmeye çalışırken karşılaştığı zorlukları komik bir şekilde ele alıyor. Filmde, Simon Pegg, Nick Frost gibi oyuncular rol alıyor.
  5. 28 Gün Sonra (28 Days Later) : Danny Boyle’nun yönettiği bu film, James adlı bir adamın Londra’da yaşadığı felaketin ardından hayatta kalmak için mücadelesini anlatıyor. Filmde, Cillian Murphy gibi oyuncular rol alıyor.
  6. Küçük Canavarlar (Little Monsters) : Matt Reeves’in yönettiği bu film, küçükken yaşadığı travmayla boğuşan ve büyüdükten sonra da bunu unutamayan Adam adlı bir adamın hayatını anlatıyor. Adam’ın çocukluğundan beri gizli tuttuğu canavarları ortaya çıkarmasıyla başlayan olaylar ise çok heyecanlı ve sürükleyici.
  7. Sıcak Kalpler (Warm Bodies) : Jonathan Levine’in yönettiği bu film, zombilere dönüştüğünü fark eden Nicholas adlı gençliğin aşkını anlatıyor. Nicholas’in zombilerle konuşabildiği ve onlara duygular kazandırabildiği durumu ise hem romantik hem de komik buluyoruz.
  8. Zombieland 2: Double Tap : Ruben Fleischer’ın yönettiği bu film, Zombieland’in devamı niteliğinde ve zombi salgını sonrası hayatta kalan aynı grup insanın yeni maceralarını anlatıyor. Filmde, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone gibi oyuncular yine rol alıyor.
  9. Ölümcül Deney (Resident Evil) : Paul W.S. Anderson’ın yönettiği bu film, bir video oyunu uyarlaması ve zombi salgınına neden olan bir şirketin gizli laboratuvarında geçen bir aksiyon filmi. Filmde, Milla Jovovich, Michelle Rodriguez gibi oyuncular rol alıyor.
  10. Dünya Savaşı Z (World War Z) : Marc Forster’ın yönettiği bu film, zombi salgınına karşı mücadele eden bir eski BM çalışanının dünyayı dolaşarak çözüm aradığı bir gerilim filmi. Filmde, Brad Pitt, Mireille Enos gibi oyuncular rol alıyor.(Saim Tunçman)
Paylaş