havadurum

En İyi Türk Komedi Filmleri: IMDb Puanlarına Göre Sıralanan 10 Film

Komedi, Türk sinemasının en sevilen ve en çok izlenen türlerinden biridir. Türk milleti olarak gülmeyi ve güldürmeyi çok severiz. Bu yüzden de birçok yetenekli komedyen, senarist ve yönetmen yetiştirdik. Peki en iyi yerli komedi filmleri hangileridir? Hangi filmler hem izleyiciyi hem de eleştirmenleri memnun etti? Bu soruların cevabını IMDb puanlarına göre sıraladığımız listemizde bulabilirsiniz. İşte en iyi Türk komedi filmleri…

1041

IMDb puanlarına göre sıralanan en iyi yerli komedi filmleri listesi. Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Şahan Gökbakar, Kemal Sunal gibi usta komedyenlerin başrolünde olduğu filmlerden oluşan liste, gülmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat.

1. G.O.R.A. (2004) - IMDb: 8.0

Türk sinemasının en başarılı komedi filmlerinden biri olan G.O.R.A., Cem Yılmaz’ın hem senaryosunu yazdığı hem de başrolünde oynadığı bir bilim kurgu-komedi filmidir. Filmde, halı satıcısı Arif’in uzaylılar tarafından kaçırılması ve G.O.R.A. adlı gezegende yaşadığı maceralar anlatılır. Filmde Cem Yılmaz’a Özge Özberk, Özkan Uğur, Rasim Öztekin, İdil Fırat, Erdal Tosun gibi isimler eşlik eder. Film, hem görsel efektleri hem de esprileri ile izleyenleri kahkahaya boğar.

2. Vizontele (2001) - IMDb: 7.9

Yılmaz Erdoğan’ın hem yönettiği hem de başrolünde oynadığı Vizontele, 1974 yılında televizyonun bir Anadolu kasabasına gelmesiyle yaşanan olayları konu alır. Filmde, kasabanın muhtarı Nazmi’nin televizyonu getirmek için verdiği çaba, kasabalıların televizyonla tanışması ve televizyonun kasaba hayatına etkisi anlatılır. Filmde Yılmaz Erdoğan’a Demet Akbağ, Altan Erkekli, Cem Yılmaz, Zerrin Sümer, Cezmi Baskın gibi isimler eşlik eder. Film, hem duygusal hem de komik sahneleri ile izleyenleri etkiler.

3. Kibar Feyzo (1978) - IMDb: 7.8

Türk sinemasının efsanevi komedyeni Kemal Sunal’ın başrolünde olduğu Kibar Feyzo, yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı bir kara komedi filmidir. Filmde, ağalık sisteminin hüküm sürdüğü bir köyde yaşayan Feyzo’nun, sevdiği kızı alabilmek için ağaya karşı verdiği mücadele anlatılır. Filmde Kemal Sunal’a Şener Şen, Adile Naşit, Müjde Ar, Ayşen Gruda gibi isimler eşlik eder. Film, hem toplumsal eleştirisi hem de mizahı ile izleyenleri güldürür.

4. Hababam Sınıfı (1975) - IMDb: 7.7

Türk sinemasının en sevilen ve en çok izlenen serilerinden biri olan Hababam Sınıfı’nın ilk filmi, yönetmenliğini Ertem Eğilmez’in yaptığı bir komedi filmidir. Filmde, Özel Çamlıca Lisesi’nde okuyan Hababam Sınıfı’nın, hem okul yönetimi hem de öğretmenleriyle yaşadığı eğlenceli olaylar anlatılır. Filmde Kemal Sunal, Münir Özkul, Tarık Akan, Adile Naşit, Halit Akçatepe, Şener Şen gibi isimler rol alır. Film, hem sınıf içi hem de sınıf dışı maceraları ile izleyenleri kahkahaya boğar.

5. A.R.O.G (2008) - IMDb: 7.3

G.O.R.A. filminin devamı niteliğinde olan A.R.O.G, yine Cem Yılmaz’ın hem senaryosunu yazdığı hem de başrolünde oynadığı bir bilim kurgu-komedi filmidir. Filmde, Arif’in G.O.R.A.'dan döndükten sonra yaşadığı sıradan hayat, uzaylılar tarafından tekrar kaçırılmasıyla değişir. Bu sefer Arif, geçmişe gönderilir ve tarih öncesi çağda yaşamaya başlar. Filmde Cem Yılmaz’a Özge Özberk, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Nil Karaibrahimgil gibi isimler eşlik eder. Film, hem tarihi hem de fantastik unsurları ile izleyenleri güldürür.

6. Hokkabaz (2006) - IMDb: 7.3

Cem Yılmaz’ın hem senaryosunu yazdığı hem de başrolünde oynadığı bir başka komedi filmi olan Hokkabaz, yönetmenliğini Ali Taner Baltacı’nın yaptığı bir filmidir. Filmde, hayalleri büyük ama başarısı küçük bir illüzyonist olan İskender’in, babasının isteği üzerine Anadolu turnesine çıkması ve yaşadığı komik olaylar anlatılır. Filmde Cem Yılmaz’a Mazhar Alanson, Özlem Tekin, Tuna Orhan gibi isimler eşlik eder. Film, hem dramatik hem de komik sahneleri ile izleyenleri etkiler.

7. Kötü Kedi Şerafettin (2016) - IMDb: 7.2

Türk sinemasının ilk animasyon-komedi filmi olan Kötü Kedi Şerafettin, Bülent Üstün’ün aynı adlı çizgi romanından uyarlanmış bir filmidir. Filmde, İstanbul’un arka sokaklarında yaşayan kabadayı bir kedi olan Şerafettin’in, arkadaşları Rıza ve Rıfkı ile birlikte yaşadığı maceralar anlatılır. Filmde Şerafettin’in seslendirmesini Uğur Yücel yaparken, diğer karakterlerin seslendirmelerini Demet Evgar, Güven Kıraç, Ayşen Gruda, Cezmi Baskın gibi isimler yapar. Film, hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden bir mizaha sahiptir.

8. Pek Yakında (2014) - IMDb: 7.2

Yılmaz Erdoğan’ın hem yönettiği hem de başrolünde oynadığı Pek Yakında, bir komedi-dram filmidir. Filmde, eski bir Yeşilçam oyuncusu olan Zafer’in, hayatını düzene sokmak için son bir film çekmeye karar vermesi ve yaşadığı zorluklar anlatılır. Filmde Yılmaz Erdoğan’a Tülin Özen, Özkan Uğur, Ata Demirer, Şebnem Bozoklu, Cengiz Bozkurt gibi isimler eşlik eder. Film, hem Yeşilçam’a hem de aileye dair duygusal ve komik sahneleri ile izleyenleri etkiler.

9. Düğün Dernek (2013) - IMDb: 7.2

Selçuk Aydemir’in hem yönettiği hem de senaryosunu yazdığı Düğün Dernek, bir komedi filmidir. Filmde, Sivas’ın bir köyünde yaşayan İsmail’in, oğlunu evlendirmek için arkadaşlarıyla birlikte düğün derneği kurması ve yaşadığı komik olaylar anlatılır. Filmde Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Devrim Yakut, Barış Yıldız gibi isimler rol alır. Film, hem Anadolu kültürüne hem de dostluğa dair eğlenceli ve duygusal sahneleri ile izleyenleri güldürür.

10. Recep İvedik (2008) - IMDb: 7.1

Şahan Gökbakar’ın hem senaryosunu yazdığı hem de başrolünde oynadığı Recep İvedik, bir komedi filmidir. Filmde, saf ve tembel bir adam olan Recep İvedik’in, ölen arkadaşının emaneti olan çantayı sahibine ulaştırmak için yola çıkması ve yaşadığı maceralar anlatılır. Filmde Şahan Gökbakar’a Fatma Toptaş, Tuluğ Çizgen, Ismail Hakki Ürün, Lemi Filozof gibi isimler eşlik eder. Film, hem absürt hem de mizah dolu sahneleri ile izleyenleri kahkahaya boğar.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş