havadurum

En İyi Hint Filmleri! Tüm Zamanların En İyi Hint Filmleri: Bu Filmleri İzlemeden Ölmeyin!

En iyi Hint filmleri hangileri? Bollywood filmleri, dram, romantizm, aksiyon, macera ve aşk gibi pek çok türde izleyicileri kendine hayran bırakıyor. Peki, tüm zamanların en iyi hint filmleri hangileri? İşte, bu filmleri izlemeden ölmeyin dedirten en iyi hint filmleri! 

874

Hint sineması, son yıllarda dünyada büyük bir ilgi görmeye başladı. Bollywood filmleri, dram, romantizm, aksiyon, macera ve aşk gibi pek çok türde izleyicileri kendine hayran bırakıyor. Peki, tüm zamanların en iyi hint filmleri hangileri? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız bu liste tam size göre. İşte, bu filmleri izlemeden ölmeyin dedirten en iyi Hint filmleri!

3 Idiots (2009)

En iyi hint filmleri listemizin başında, Türkçe’ye 3 Aptal olarak çevrilen 3 Idiots filmi geliyor. Üniversitede tanışan 3 arkadaşın hikayesini anlatan film, sistemin baskısı altında ezilen gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için verdikleri mücadeleyi komik ve duygusal bir şekilde gözler önüne seriyor. Başrolünde ünlü oyuncu Aamir Khan’ın oynadığı film, hint sinemasının en çok izlenen ve beğenilen yapımlarından biri. Filmin sonu ise herkese ders verecek nitelikte.

Dangal (2016)

Listemizin ikinci sırasında, yine Aamir Khan’ın başrolünde olduğu Dangal filmi yer alıyor. Film, güreşçi iki kız kardeşin ve babalarının hikayesini anlatıyor. Babaları, kızlarının Hindistan için uluslararası alanda madalya kazanmasını istiyor ve onları zorlu bir eğitime tabi tutuyor. Film, başarı ile başarısızlık arasındaki ince çizgiyi, cinsiyet ayrımcılığına karşı duruşu ve aile bağlarının önemini vurguluyor. Film, gerçek bir hikayeden uyarlanmış olup, pek çok ödül kazanmıştır.

Lagaan: Evvel Zaman İçinde Hindistan’da (2001)

En iyi hint filmleri listemizin üçüncü sırasında, 3 saati aşkın süresiyle epik bir film olan Lagaan bulunuyor. Film, 19. yüzyılda İngiliz sömürgesi altındaki Hindistan’da geçiyor. Champaner köyü, büyük bir kuraklık dönemi yaşamaktadır. Köylüler, İngilizlerden vergilerin durdurulmasını isterler, ancak İngiliz toprak sahipleri köylülerin önüne bir koşul koyar. Köylüler, Lagaan adlı kriket müsabakasında İngilizleri yenerse vergiler kaldırılacaktır. Film, köylülerin kriket öğrenmesi, mücadele etmesi ve aşk yaşaması gibi konuları işliyor. Film, Oscar’a aday olmuş ve pek çok ödül almıştır.

Barfi: Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur (2012)

Listemizin dördüncü sırasında, hem işitme hem de konuşma engelli bir genç olan Barfi’nin hayatını anlatan Barfi filmi var. Barfi, Shuriti adında bir kıza aşık olur, ancak Shuriti’nin ailesi onun normal bir erkekle evlenmesini ister. Barfi, daha sonra otistik bir kız olan Jhilmil ile tanışır ve onunla kaçar. Film, Barfi’nin hem Shuriti hem de Jhilmil ile yaşadığı aşk, macera ve dram dolu olayları konu alıyor. Film, hem görsel hem de işitsel bir şölen sunuyor.

Bajrangi Bhaijaan: Sevginin Gücü (2015)

En iyi hint filmleri listemizin beşinci sırasında, Salman Khan’ın başrolünde oynadığı Bajrangi Bhaijaan filmi yer alıyor. Film, Pakistanlı konuşamayan küçük bir kız olan Shahida’nın Hindistan’a gidiş yolculuğunda annesini kaybetmesi ve Bajrangi adlı iyi kalpli bir adam tarafından bulunması ile başlıyor. Bajrangi, Shahida’yı ailesine kavuşturmak için Pakistan’a götürmeye karar verir, ancak bu hiç de kolay olmayacaktır. Film, Hindistan ve Pakistan arasındaki siyasi ve kültürel gerilimlere rağmen, insanların sevgi ve merhamet ile birbirine yardım edebileceğini gösteriyor.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş