En çok taraftar kimde?

Çanakkale`de % 35 Fenerbahçe, % 31 Galatasaray, % 20 oranında Beşiktaş taraftarı var. Türkiye genelinde ise % 36 Galatasaray, % 35 Fenerbahçe, % 19 Beşiktaş, % 4 oranında Trabzonspor taraftarı bulunuyor.

679
Bir internet sitesinde bu yıl yapılan anket sonucunda Türkiye`nin taraftar haritası belirlendi. Bu ankete göre, Türkiye`de hangi takımın taraftarının çok olduğuda belli oldu. Yapılan ankete göre taraftar sayıları ve bu sayıların illere göre dağılımları açıklandı.
 
Galatasaray önde
Açıklanan haritaya göre; Galatasaray 43 ilde en çok taraftara sahip olan takım olma özelliği ile birinci sırada yer aldı. Fenerbahçe ise 36 il ile ikinci sırada, kalan 2 ilde ise Trabzonspor ve Eskişehirspor taraftarları önde gözüktü. Türkiye genelinde ise Galatasaray taraftar sayılarında yüzde 36 ile birinci, Fenerbahçe yüzde 35 ile ikinci, Beşiktaş ise yüzde 19 ile üçüncü sırada yer aldı. Trabzonspor ülke genelinde yüzde 4 gibi bir orana sahipken, diğer takımların oranı yüzde 6`da kaldı. Şehirlerine bağlılıklarıyla bilinen Trabzon`da Trabzonspor birinci olurken; Eskişehirspor`da yine Eskişehir`de birinci takım oldu.
 
İstanbul ve Ankara Fener`in
Yapılan ankete göre büyük illerde yine Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti var. İstanbul ve Ankara`da Fenerbahçe taraftarı yoğunlukta bulunurken, İzmir ve Bursa`da ise Galatasaray taraftarı çoğunlukta bulunuyor. İnternet sitesinin 81 ilde yaşayan üyelerinin oylarıyla belirlenen bu listeye göre ülke genelinde Galatasaray`ın az bir oranla da olsa önde olduğu görülüyor.
 
5 büyük ilde taraftarların dağılımı:
İstanbul : %37 FB - %36 GS - %20 BJK
Ankara : %35 FB - %33 GS - %21 BJK
İzmir : %38 GS - %32 FB - %18 BJK
Bursa : %28 GS - %24 FB - %23 Bursaspor
Adana : %39 GS - %22 FB - %18 BJK
Paylaş