havadurum

EMEP Genel Başkanı, “İşçi ve emekçilerin Türkiye’sinde İliç’ler var”

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Arslan, EMEP Çanakkale Belediye Başkan Adayı tanıtım toplantısı için kente geldi. 

1836

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Türkiye genelinde siyasi arena hareketlilik hız kazanarak devam ediyor. Emek Partisi Çanakkale Belediye Başkan Adayını EMEP Genel Başkanı Seyit Arslan'ın katıldığı basın toplantısında tanıttı. Emek Partisi'nin Çanakkale Belediye Başkan adayı, uzun yıllar Çanakkale’de görevini sürdüren emekli öğretmen Sevim Yılmaz Kırnıç oldu. Emek Partisi Çanakkale Belediye Meclis Üye adayları ise; Necati Yeşer, Gürer Gürses ve Tülay Ararat olduğu açıklandı. Belediye Çalışanları Eğitim, Sosyal Tesisi Ercan Adsız salonunda gerçekleşen toplantıya çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi ve siyasi parti katılım gösterdi.

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Arslan, işçi ve emekçiler için en büyük emek ve demokrasi güçlerinin birliğini savunduklarını ifade ederek, “Genel Seçimlerdeki tutumumuzu 31 Mart Yerel seçimlerinde de devam ettirdik. Türkiye’yi 22 yıldır yönetin bu anlayışın yerel seçimlerde yeni mevzi kazanması halinde Türkiye işçi sınıfını ve üretenleri daha zor koşullar bekliyor. Tek adam diktatörlüğü, Türkiye’de gerici bir rejimi inşa etme yolunda adım atmaya başladı.2023 genel seçimlerinin ardından bu adımlar önemli ölçüde atmaya başladı” dedi.

Emekten ve halktan yana olmanın önemine işaret eden EMEP Genel Başkanı Arslan, “Mevcut iktidar yerel seçimlerde daha güçlü çıkarsa, yeni mevziler elde ederse, hiç kuşkusuz bu adımlarını her açıdan hızlandırmış olacak. Birlik demek, Çanakkale’de yaşayan işçi, emekçi ve halkın; çevre mücadelesi verenlerin, ÇEDES projesine karşı mücadele edenlerin, MESEM'e karşı mücadele edenlerin, Kazdağları altın şirketlerinin katlettiği ormanlarımızı yerler olmasın diyenlerin, denizlerimizi, derelerimizi kirletmek istmeyenlerin; bilimsel, demokratik, anadilde eğitim isteyenlerin birliğinden bahsediyoruz” sözlerine yer verdi.

Arslan, işçi sınıf ve halkın yaşadığı en temel problemler ve talepler etrafında birlik olmanın önemine dikkat çekerek, “Şuanda iki Türkiye var. Birisi sermayenin Türkiye’si; diğeri işçilerin ve emekçilerin Türkiye’si. Sermayenin Türkiye’sinde çok büyük zenginlikler, mallar, mülkler, saraylar, gemi filoları, uçak filoları var. İşçi sınıfı ve emekçilerin Türkiye’sinde ise Erzurum İliç var.9 madenci arkadaşımız hala kurtarılmayı bekliyor. İşçi ve emekçilerin, İliç’leri, Somaları, iş cinayetleri var” dedi.

Arslan’ın konuşmasının ardından Çanakkale Belediye Başkan Adayı Sevim Yılmaz Kırnıç, EMEP Belediye Meclis Üye adayları Necati Yeşer, Gürer Gürses ve Tülay Ararat’ı tanıttı.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş