havadurum

Emeklilikte Adalet Derneği: 'Mezarda Emekliliğe Hayır' Mitingi Kartal Meydanı'nda Düzenlendi"

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), Kartal Meydanı'nda 'Mezarda Emekliliğe Hayır' Temalı Mitingiyle Vatandaşların Taleplerine Ses Verdi.

1967

Türkiye'nin emeklilik sistemi ve adalet konusundaki çeşitli tartışmaları yıllardır gündemde tutuyor. Bu çerçevede, Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), Kartal Meydanı'nda düzenlediği "Mezarda Emekliliğe Hayır" temalı mitingle bu hassas konuya dikkat çekti. Mitinge katılan vatandaşlar, polis kontrol noktasında aranarak alana giriş yaptılar ve "2000 sonrası SGK'lıya adil kademeli emeklilik haktır" ve "Mezarda emeklilik istemiyoruz" yazılı pankartlarla ve dövizlerle destek verdiler.

Adalet Arayışı

EMADDER Dernek Başkanı Mihriban Uğurlu, miting sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'de emeklilik sisteminde adalet eksikliğine vurgu yaptı. Uğurlu, "Mezarda Emekliliğe Hayır" temalı mitinglerinin temel amacının, 2000 sonrasında işe giren SGK'lı çalışanların emeklilik haklarını korumak olduğunu açıkladı. Kendi nesillerinin, önceki kuşaklarla aynı anayasal haklara sahip olduğunu savundu ve bu neslin 20 yıl sonra emekliliği reddetmeyeceğini ifade etti.

Eşit Haklar Talebi

Uğurlu, 1999'dan sonraki işe girenlerin daha fazla prim ödemesine ve hizmet sunmasına rağmen, emeklilik yaşının daha yüksek olmasını kabul etmeme konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Aynı anayasal haklara sahip olmaları gerektiğini savunan Uğurlu, "Çok çalışan, az çalışandan tam 17-20 yıl sonra nasıl emekli olabilir? Bizler de bu ülkenin vatandaşıyız, ikinci sınıf vatandaş değiliz" dedi.(AA)

Paylaş