havadurum

Emekli ve Emekçiler Federasyonu için önemli adım!

Gönül Boran Özüpak'ın öncülüğünde Emekli ve Emekçiler Federasyonu kurulması için ilk adım atıldı.

1625

Milyonlarca yurttaşın haklı mücadelesi 2022 yılının son aylarında sonuçlanmıştı. Kamuoyunda EYT olarak bilinen emeklilikte yaşa takılan yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaş ilk etapta emekli olmuştu. EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ve dernek başkanları, ülkenin yıllardır kanayan yarası için mücadelelerini sürdürmüş ve bu mücadele kazanımla sonuçlanmıştı. Özüpak ve beraberindeki EYT için mücadele edenlerden, insanca yaşam hakkı için önemli bir adım daha geldi.

İzmir’de federasyon için ilk adım atıldı

Emekli ve Emekçiler Federasyonu kurulması için ilk adım İzmir’den geldi. Özüpak önderliğinde federasyon kurulması için ilk dernek İzmir’de Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete Başkanlığında kuruldu.

Çanakkale’den de bir adım geliyor

Çanakkale’de de önümüzdeki günlerde kurulması gündemde olan dernek için EYT Derneği Çanakkale Şubesi’nde yıllardır emek veren Mehmet Gezer adım atıyor.

“Birlikte güçlü oluruz”

Yapılan açıklamada, “Tek başına hiçbir şey başaramayız, ancak birlikte güçlü oluruz. İnsanca yaşam hakkı ve çalışma hayatındaki mağduriyetler için kararlılıkla mücadele edeceğiz. Yeni oluşumla birlikte, diğer derneklerin de benzer adımlar atması bekleniyor. Bu gelişmeler, emeklilik ve sosyal güvenlik konularında toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlayacaktır” ifadeleri yer aldı.

“EYT’de başardık yine başaracağız”

Emeklilerin haklarını korumak için mücadele edeceklerin olan Emekli ve Emekçiler Federasyonu’nun yaptığı açıklamada “EYT’de başardık yine başaracağız. Mücadelemiz çalışma hayatı ve emeklilik sisteminde sıkıntıların çözülebilmesi ve aylık bağlama oranlarının düzeltilerek insan onuruna yaraşan emekli maaşlarının olması üzerine olacaktır. En düşük emekli maaşının ise 26 bin TL olması gereklidir” sözlerine yer verildi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş