havadurum

El sanatları öğrencilerinden Troya Müzesi gezisi

Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğrencileri, Troya Müzesi'nde düzenlenen eğitim programıyla ders bilgilerini pekiştirdi ve müze uygulamalarını yerinde görme fırsatı buldu.

1707

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne (ÇOMÜ) bağlı Çan Meslek Yüksekokulu (MYO) El Sanatları Bölümü öğrencileri için “Troya Müzesi” gezisi düzenlendi. Geziye, Çan MYO El Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Tuba Batu, Restorasyon ve Konservasyon dersini yürüten Öğr. Elemanı Tuğba Yavaş ve dersi alan birinci sınıf öğrencileri katılım sağladı.

Öğrenciler derste öğrendikleri bilgilerin müzelerde nasıl uyguladıklarını görme şansını elde ederken; müze kapılarını sonuna kadar açan ve sadece gezmekle olmaz diyerek bir eğitim programı da hazırlayan müze müdürü Rıdvan Gölcük ile öğrencilere bu ders kapsamında düzenli olarak gezinin yapılması konusunda fikir birliğine varıldı. Troya Müzesi eğitim ve organizasyon sorumlusu Hazal Fırat ve Restoratör-Konservatör Betül Özmen, Nurver Ferendeci ve Gonca Dikenci sunumlarıyla öğrencilere tecrübelerini aktarırken; verile. eğitimin ardından 'Perdeler Açılıyor' uygulaması ile laboratuvar perdelerini açarak uygulamaları öğrencilere sunuldu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş