havadurum

Ekin Uzunlar Kimdir? Ekin Uzunlar: Karadeniz’in Kemençe Virtüözü

Karadeniz müziğinin sevilen ismi Ekin Uzunlar, hem sesi hem de kemençe yeteneği ile dikkat çekiyor. Peki Ekin Uzunlar kimdir, kaç yaşında, nereli? Ekin Uzunlar’ın hayatı, kariyeri ve başarıları hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

1562

Sesiyle olduğu kadar, kemençesiyle de büyüleyen Ekin Uzunlar, Karadeniz müziğinin en sevilen isimlerinden biri. Peki Ekin Uzunlar kimdir, kaç yaşında, nereli? Ekin Uzunlar’ın hayatı, kariyeri ve başarıları hakkında bilmediğiniz birçok şey var. İşte Ekin Uzunlar ile ilgili merak edilenler…

Ekin Uzunlar Kimdir?

Ekin Uzunlar, 21 Ağustos 1991 tarihinde İstanbul’da doğdu. Baba tarafından Arnavut kökenli, anne tarafından ise Çaykaralı olan Ekin Uzunlar, lise eğitimini İstanbul’da Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde Tiyatro bölümünde tamamladı. Ekin Uzunlar, 8 yaşında iki tahtayı birbirine sürterek başladığı müzik hayatına, 9 yaşında dayısının hediye ettiği bir kemençe ile devam etti. Karadeniz otantik müziği ile batı müziğini sentezleyerek kendi tarzını ortaya koyan Ekin Uzunlar, seslendirdiği şarkılarla olduğu kadar, mizahi anlayışı, sahne performansı ve renkli kişiliği ile de gönüllerde taht kurdu.

Ekin Uzunlar’ın Müzik Kariyeri

Ekin Uzunlar, profesyonel olarak sahne almaya 14 yaşında başladı. 2012 yılında “Sır” isimli ilk single’ını çıkardı. Ardından 2013 yılında “Rüzgar ve Çaykara Dağları”, 2014 yılında “Sensiz Geceler”, 2016 yılında “Alışamadı Gönlüm” ve “Duy Sesimi”, 2017 yılında “Hediye”, 2018 yılında “Son Bir Kez” ve “Hüznün Gemileri”, 2019 yılında “Yokluğunun Kefeni” ve 2020 yılında Mustafa Ceceli ile düet yaptığı “Öptüm Nefesinden” isimli single’larını yayınladı. Ekin Uzunlar’ın kemençe ile sergilediği jazz performansı, Mustafa Ceceli, Sinan Akçıl, Resul Dindar, Koliva, Volkan Arslan, Erdal Bayrakoğlu, Onay Şahin, İmera, Adem Gümüşkaya, Niyazi Koyuncu gibi birçok sanatçının albümlerine renk kattı.

Ekin Uzunlar’ın Oyunculuk Kariyeri

Ekin Uzunlar, müzisyen kimliğinin yanı sıra oyuncu olarak da tanınıyor. 2013 yılında “Tepenin Uşakları” adlı filmde Mecnun karakterini canlandıran Ekin Uzunlar, ayrıca “Sümela’nın Şifresi”, “Bizim Hikaye” ve “Temel ile Dursun İstanbul’da” filmlerinin müziklerine kemençesi ile eşlik etti. Ekin Uzunlar, ayrıca “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” adlı dizinin müziklerinde Selçuk Balcı ile birlikte kemençe çaldı.

Ekin Uzunlar’ın Ödülleri

Ekin Uzunlar, müzik ve oyunculuk alanındaki başarıları ile birçok ödüle layık görüldü. Ekin Uzunlar’ın aldığı ödüller şöyle:

  • 2018 - İstanbul Üniversitesi 5. Altın 61 Karadeniz’in Enleri Ödülleri (En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı / Yılın En İyi Karadeniz Şarkıları: Hüznün Gemileri, Son Bir Kez)
  • 2019 - Altın İstanbul Ödülleri (Yılın En İyi Çıkış Yapan Karadeniz Sanatçısı)
  • 2019 - İstanbul Üniversitesi Trabzonsporlular Kulübü (Yılın En İyi Kemençe Virtüözü)
  • 2019 - 4. Taksiciler Ödül Töreni 2019 (Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı)
  • 2019 - Mood Yaz Ödülleri
  • 2019 - KTÜ Medya Ödülleri

Ekin Uzunlar’ın Kişisel Hayatı

Ekin Uzunlar, özel hayatı ile ilgili çok fazla bilgi paylaşmayan bir sanatçı. Ekin Uzunlar’ın evli olmadığı, ancak bir süredir sevgilisi olduğu biliniyor. Ekin Uzunlar, sosyal medya hesaplarında sık sık hayranları ile paylaşımlarda bulunuyor. Ekin Uzunlar’ın Twitter’da 1.1 milyon, Instagram’da 1.5 milyon, YouTube’da ise 1.3 milyon takipçisi bulunuyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş