havadurum

Ekim Ayında Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırıldı: Bakan Göktaş’tan Açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ekim ayına ait yaşlı ve engelli aylıklarının toplamda 3,25 milyar TL olarak hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu.

919

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'deki yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik önemli bir adımı duyurarak, Ekim ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. Bakan Göktaş, bu kapsamda yaklaşık 1,8 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ve 1,45 milyar TL tutarında engelli aylığı ödemesinin hak sahiplerine ulaştırılacağını belirtti. Bakan Göktaş, bu kapsamda yaklaşık 1,8 milyar TL'lik yaşlı aylığı ödemesi ile yaklaşık 1,45 milyar TL'lik engelli aylığı ödemesinin hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini ifade eden Bakan Göktaş, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına bugün itibarıyla yatırıyoruz” ifadelerini kullandı.

(Esra Güller)

Paylaş