havadurum

Ek tercihler ne zaman başlayacak! İşte 2023 YKS ek tercih takvimi ve kılavuzu

Ek tercihler başladı mı 2023? Bu soru, YKS sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşemeyen binlerce adayın merak ettiği konulardan biri. Peki, ek tercihler ne zaman başlayacak? Ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte, ek tercihlerle ilgili son bilgiler…

1037

Ek tercihler başladı mı 2023? Bu soru, YKS sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşemeyen binlerce adayın merak ettiği konulardan biri. Ek tercihler, boş kalan kontenjanlara göre ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak. Peki, ek tercihler ne zaman başlayacak? Ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte, ek tercihlerle ilgili son bilgiler…

Ek tercihler ne zaman başlayacak?

Ek tercihler, üniversite kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından başlayacak. Üniversite kayıtları 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapıldı. Kayıtların bitmesinin ardından boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirildi1. ÖSYM, ek tercih kılavuzunu hazırlayarak adaylara duyurdu. Buna göre, ek tercih işlemleri 8-14 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Ek tercih kılavuzu nereden indirilebilir?

Ek tercih kılavuzu, ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınlandı2. Kılavuzda, ek yerleştirme için başvuru yapabilecek adayların durumları, başvuru yapma şartları, başvuru ücreti ve ödeme şekli, başvuru merkezleri, ek yerleştirme sonuçlarının açıklanması ve kayıt işlemleri gibi konulara yer verildi. Adaylar, kılavuzu ÖSYM’nin internet sitesinden indirebilir veya buraya tıklayarak ulaşabilirler.

Ek tercih nasıl yapılır?

Ek tercih yapmak isteyen adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden başvuruda bulunabilecekler. Adaylar, AİS’e T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak ek tercih işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Adaylar, ek yerleştirme için en fazla 10 yükseköğretim programını tercih edebilecekler. Adayların, ek yerleştirme için 40 TL başvuru ücreti ödemeleri gerekecek. Başvuru ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile veya banka hesaplarına EFT yaparak ödenebilecek.

Saim Tunçman

Paylaş